Yıldız: Madende 302 işçiyi kaybetmiş olabiliriz

İçeride maksimum 18 işçinin olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Ailelerin beyanları, şirketin verdiği personel dökümanlarından edindiğimiz sonuca göre maden ocağımızdaki kaybımızı 301 veya 302 olarak kapatacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerle ilgili yeni bilgiler verdi. 19 ailenin içeride yakınları olduğuna dair başvuru yaptığını söyleyen Bakan Yıldız, içeride maksimum 18 işçinin olduğunu ileri sürdü. DNA testi için ise 16 aileden örnekler alındığını açıklayan Yıldız, bugün eşleştirmelerin yapılacağını söyledi.

Şuan için önceliklerinin arama kurtarma ekiplerinden zarar görmeden kurtarma işlemi yapabilmesi olduğunu ifade eden Yıldız, "Şuana kadar can kayıplarına ilişkin verdiğimiz rakamlar teyit ettiğimiz rakamlardı. İçeride 18 den daha fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşimiz var. Ailelerin beyanları, müracatları, şirketin verdiği personel dökümanlarından kaynaklanarak edindiğimiz sonuca göre maden ocağımızdaki kaybımızı 301 veya 302 olarak kapatacağız" dedi.

Daha önceki yapılan açıklamalarda içeride 120 kişi olduğu belirtiliyordu. Başbakan Erdoğan Soma'daki maden ocağında yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada ölü sayısının 232 olduğunu ve içeride 120 madencinin daha olduğunu ifade etmişti.

Şu anda madende hayatını kaybedenlerin sayısı 284'e ulaştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir