Yıldız'ın uçağı Pekin'e acil iniş yaptı

Bakan Yıldız'ın uçağı kabin basıncının düşmesi nedeniyle Pekin'e acil iniş yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Japonya'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönmek üzere bu ülkeden ayrılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağı, Çin'in başkenti Pekin'e acil iniş yaptı.

Türkiye ile Japonya arasında nükleer işbirliği anlaşmasını imzalayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlığa ait GAP uçağıyla Türkiye'ye dönüşe geçti. Yaklaşık 4 saatlik uçuşun ardından uçağın kabin basıncının düşmesi üzerine Çin'in başkenti Pekin'e acil iniş yaptı.

GAP uçağının yakıt ikmali için Kazakistan'ın Almatı kentine veya hava durumuna bağlı olarak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e inişi planlanıyordu, ancak acil durum nedeniyle Pekin'e inilmek zorunda kalındı.

Yıldız ve beraberindeki heyet, THY'nin TSİ 17.55'deki tarifeli Pekin-İstanbul seferiyle ve aktarmalı olarak Ankara'ya dönecek.

Acil iniş yapan GAP uçağı için Hong Kong'dan parça beklendiği, gerekli bakım yapıldıktan sonra bu uçağın da Türkiye'ye getirileceği kaydedildi.

Bakan Yıldız, Japonya'dan ayrılmalarının ardından uçaktaki kabin basıncının düşmesi sonucunda Çin'in Başkenti Pekin'e inmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Yıldız, uçakta kabin basıncının düşmesi sırasında korkutucu bir durum yaşamadıklarını, sadece kulaklarında biraz ağrı hissettiklerini belirtti.

Bakan Yıldız, ortaya çıkan acil durum nedeniyle, TBMM'deki bütçe görüşmelerinin son gününe yetişemiyor. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir