Yılın en çok kazanan ünlüsü Madonna

Madonna'yı yönetmen Spielberg ve yazar James izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Forbes dergisi, son albümü MDNA ile dünya çapında 1 milyon satış rakamına ulaşan ünlü pop şarkıcısı Madonna'nın yılın en çok kazanan ünlüsü olduğunu açıkladı.

"Yılın En Çok Kazanan Ünlüleri" listesini yayımlayan dergiye göre 55 yaşındaki Madonna'nın Haziran 2012 ve Haziran 2013 arasında yaklaşık 125 milyon dolar gelir elde ettiği sanılıyor.

Derginin ajanslar, menajerler ve yapımcılarla görüşerek hazırladığı listenin ikinci sırasında ünlü yönetmen ve yapımcı Steven Spielberg geliyor. Geçen yıl "Lincoln" filmiyle En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscar ödüllerine aday gösterilen Spielberg'in geliri, 100 milyon dolar. Ünlü yönetmenin 65 milyon dolar bütçeyle çektiği film, 275 milyon dolar gişe geliri kazanmıştı.

Türkiye'de "Elli Ton Üçlemesi" adıyla yayımlanan "Fifty Shades of Grey", "Fifty Shades Darker" ve "Fifty Shader Freed" kitapları ile çok satanlar listelerini alt üst eden İngiliz yazar E. L. James, "The X Factor",  "Got Talent" gibi televizyon şovlarıyla Simon Cowell ve Howard Stern, 95 milyon dolarla listenin üçüncü sırasını paylaştı.

Forbes'un en çok kazanan 10 ünlü listesi şöyle:

1- Madonna - 125 milyon dolar

2- Steven Spielberg - 100 milyon dolar

3- E. L. James, Simon Cowell ve Howard Stern - 95 milyon dolar

4- James Patterson - 91 milyon dolar

5- Glenn Beck  - 90 milyon dolar

6- Michael Bay - 82 milyon dolar

7- Jerry Bruckheimer ve Lady Gaga - 80 milyon dolar

8- Tyler Perry ve Tiger Woods - 78 milyon dolar

9- Oprah Winfrey - 77 milyon dolar

10- Robert Downey Jr. - 75 milyon dolar