Yılmaz: KKTC’ye 23 milyar liralık kaynak tahsis ediyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan 2026 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında 23 milyar liralık kaynak tahsis edildiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Basın Toplantı Salonu'nda 2026 Yılı Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması İmza Töreni gerçekleştirildi.
Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünsal Üstel ve beraberlerindeki heyet katıldı. Yılmaz ve Üstel sırasıyla anlaşmaları imzaladı, ardından açılış konuşmalarına geçildi.
Yılmaz, Türkiye ile KKTC arasındaki iktisadi ve mali işbirliği anlaşmalarının iki ülke arasındaki güçlü bağların somut göstergesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve refahı için sorumluluklarını sürdürmeye devam edeceğini, ortak hareket edildiği sürece tüm zorlukların aşılabileceğini ifade etti.
Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün imzaladığımız 2026 yılı anlaşması kapsamında, 21 milyar lirası yeni ödenek olmak üzere devirlerle birlikte yaklaşık 23 milyar Türk lirası kaynak tahsis edilmektedir. Bu bütçenin yüzde 48'ini altyapı ve reel sektör projelerine, yüzde 10'unu kamu maliyesi desteklerine, yüzde 42'sini ise savunma harcamalarına ayırdık. Vatandaşımıza dokunan birçok projeyi tamamladığımız 2025 yılı anlaşması kapsamında, nisan ayı içerisinde aktaracağımız son kaynak ile birlikte tahsis edilen 21 milyar liranın yaklaşık yüzde 89'unu kullanarak tarihi bir rekor kırıyoruz.