Yola Fibabanka olarak devam edecek

Millienium Bank'ı satın alan Fiba Grubu, Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerini artık Fibabanka ile sürdürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fiba Grubu, Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerini artık Fibabanka ile sürdürecek.

"Avrupa'daki en büyük Türk bankası" olarak nitelendirilen Fiba Grubu'na ait Credit Europe Bank'ın Türkiye halkası, "Fibabanka A.Ş" adıyla hizmet verecek.

Fiba Holding ve Fibabanka Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Fibabanka markasının tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Millenium Bank'ı devraldıktan sonra isim konusunda aslında çok düşünmediklerini, Fibabank ve Fibabanka seçeneklerinden Fibabanka ismine karar verdiklerini anlattı.

Hüsnü Özyeğin, yurt dışında gelişmeye devam ettiklerini, özellikle Rusya'da ciddi oranda geliştiklerini vurgulayarak, bu yıl Türkiye'den daha hızlı büyümesini bekledikleri Rusya'da, ürünlerin Türkiye'den 8-10 yıl sonra piyasaya sunulmasından dolayı öncü olmayı istediklerini ifade etti.

Çocuk daha yeni doğdu!

Fibabanka'ya ilişkin hedeflerinin sorulması üzerine de Özyeğin, "Biz şimdilik sadece bu yılı planlıyoruz. Ocak ayında teknolojimiz, teknolojisi iyi olan bankalara bayağı yaklaşmış olacak. Şimdilik planımız, teknolojimizin değişeceği 6 Ocak 2012'ye kadar... Çocuk daha yeni doğdu. Yürümeye başladıktan sonra hedefleri sizlerle paylaşacağız" dedi.

Şubeleşme konusunda öncelikle bankanın mevcut 20 şubesini kara geçirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Özyeğin, "Her şube karda değil. Şubelerimiz kara geçtikten sonra yeni şubeler açmaya başlayacağız. Onun için biraz zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

Müşterilerimize birkaç kart vereceğiz

Fibabanka'nın kartının olacağını belirten Özyeğin, "Kredi kartında çok farklı bir stratejimizin olması lazım. Çünkü diğer bankalarla aynı kulvara girmemiz... O kulvar zor bir kulvar. Biz de başarılı olacağımız işlere girmek istiyoruz. Tabii ki müşterilerimize bir kart değil birkaç kart vereceğiz. Burada başka bir bankayla işbirliği, çok farklı işbirlikleri olabilir. Türkiye'de olmayan uygulamaları yurt dışında yapıyoruz. Eminim ekibimiz Türkiye'de olmayan uygulamaları burada da hayata geçirecek" değerlendirmesini yaptı.

TL-Ruble işlemlerine katkıda bulunacağız

Şu anda Rusya'da bir Türk tur operatörle çalıştıklarını anlatan Özyeğin, bu operatörün yılda Türkiye'ye 1,5 milyar dolar turist dövizi getirdiğini, bu operatörün 750 acentesine POS makineleri koyduklarını söyledi.

Özyeğin, "Rusya'daki gücümüzden dolayı Türkiye'de ruble ile bayağı işlem yapmaya başladık. Bu konuda da gerek turizm bölgesinde gerek İstanbul'da TL-ruble işlemlerinin artmasına katkıda bulunacağız" dedi.

Özyeğin, bankanın yeni Genel Müdürlük binasının yine İstanbul'da Dikilitaş'ta olacağını bildirdi.

10 milyon doların üzerinde yatırım

Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar ise bankanın ikinci fazının 2012 olacağını, bireysel bankacılık alanında da müşterilere bankacılık ürünlerini çeşitlendirerek hizmet sunacaklarını kaydetti.  Dildar, yeni taşınacakları binanın 4 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu, IT, isim değişikliği ve yeni bina için toplamda 10 milyon doların üzerinde bir yatırımlarının söz konusu olacağını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir