Yolcu vapuru deniz fenerine çarptı

İzmir'de deniz fenerine çarpan ve ön bölümü zarar gören yolcu hatları vapurunun yarısı suya gömüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de deniz fenerine çarpan ve ön bölümü zarar gören Karşıyaka Konak seferini yapan yolcu hatları vapurunun yarısı suya gömüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzdeniz'e ait "İhsan Alyanak" isimli yolcu vapuru, Konak iskeleden hareket ettikten kısa süre sonra deniz fenerine çarptı. Ön tarafı zarar gören kaptan Abdurrahman Özdemir yönetimindeki vapur, Konak iskeleye döndü ve 200 yolcusunu indirdi.

Yarısı suya gömülen vapurda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Kazanın, vapurun dümeninin kilitlenmesi sonucu yaşandığı öne sürüldü.

Öte yandan, ön bölümü zarar gören ve yarısı suya gömülen şehir hatları vapuru, Konak İskelesi'nde kontrollü şekilde batırıldı.

Hasar gören şehir hatları vapuru, denizde bulunan römorkörlerin kontrolünde batırıldı. Batırıldıktan sonra alt tarafının dibe değdiği öğrenilen vapurun güvertesinin sadece küçük bir kısmı görünürde kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İzdeniz şirketi yetkilileri, batırılan vapurun ön kısmındaki hasarın deniz içinde onarılacağını, daha sonra römorkörle Konak İskelesi'nden çekileceğini bildirdi.

Vapurun akaryakıt deposundan denize sızan mazot, Konak İskelesi çevresine yayıldı. Mazotun daha fazla yayılmasını önlemek için batan şehir hatları vapurunun çevresine, deniz yüzeyinde plastik şerit çekildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir