Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e operasyonu eleştirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu sert bir dille eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyona değinen Kılıçdaroğlu, gözaltına alınan yazarların FETÖ ve PKK ile ilişkinlendirildiğini belirterek, "Savcı bir haksızlık yapmış, - IŞİD'i unutmuş.- Her dönemde her darbe sonrası bedel ödeyen bir gazetedir Cumhuriyet. Basın dünyamızın akademisidir. Özgürlüğü savunan bir gazetedir Cumhuriyet. Ve Cumhuriyet, cumhuriyetle yaşıt bir gazetedir. Cumhuriyet adını da Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. FETÖ ile PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

"FETÖ’cüleri devlete Cumhuriyet mi yerleştirdi" diyen Kılıçdaroğlu, "Hakimleri savcıları Cumhuriyet mi yerleştirdi? Ne istedilerse vermedik diyen Cumhuriyet miydi? Senin yüreğin yetiyorsa, ne istediler de vermedik diyen adama soracaksın sen devletin nesini peşkeş çektin bunlara diye" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bu olayların iki temel nedeni var. Birincisi tek adam rejimini getirmek, ikincisi ekonomideki kötü gidişe dur diyemiyorlar. Ekonomi felakete gidiyor. Bir ülkenin başbakanı, sayın Binali Yıldırım “Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür” diyor. 93 yıldır bu ülke dimdik ayakta. Bütün darbelere karşı. Ve sen kalkıyorsun Türkiye bölünür diyorsun. Yani başbakan olarak ben Türkiye’yi bölünmeye sürüklüyorum diyorsun. Sen o koltukta oturamazsın arkadaş. Türkiye’nin bölünmesinden bahseden kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz. "

Darbe sonrası yapılan görevden almaları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet özgür bireyler olmak demektir, fırsat eşitliği demektir. Üniversitelerde özgür düşünce ortamını yaratmalıyız, darbe hukukundan kurtulmalıyız." açıklamasını yaptı.

'Namusumuzla ayakta duracağız'

"29 Ekim'de Cumhuriyet Yürüyüşü sırasında yollarımız hafriyat kamyonları ile kapatıldı" ifadesini kullanan CHP lideri, Bizim üzerimize geliyorlar. Sözüm sözdür, bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bir bedel ödenecekse onu ilk ben ödeyeceğim. CHP'ye düzenlenen saldırılardan yılmayacağız. Eline silah tutuşturup saldıranlar asla bir ülkünün adamı olamazlar. Onlar kullanılanlardır.15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip karşı darbe yapanlara karşı dimdik namusumuzla ayakta duracağız." şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin planlı ve programlı bir şekilde ve bilinçli olarak bir darbe sürecinin içine sokulduğunu söyledi.