Yönetim değişimi kamunun takdiri

İMKB Yönetiminin değişikliği ile ilgili kararı 'kamu takdiri' olarak yorumlayan İMKB Başkanı Erkan, "Aynı kişilerin tekrar atanmasını engelleyen herhangi bir şey yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, 29 Kasım'daki olağanüstü genel kurul gündemine, bugün aldıkları kararla yeni üyelerin seçimini de koyduklarını söyledi.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Resmi Gazete'de yayımlanan İMKB Yönetiminin değişimine ilişkin Kararname ile ilgili olarak "Bu tabii kamunun takdiridir. Burası bir kamu kuruluşudur. Bunu tamamen İstanbul Finans Merkezi hazırlıkları çalışmaları çerçevesinde atılmış bir adım olarak düşünüyorum" dedi.

Düzenlemenin sadece sayıyı ve yönetim içindeki kamu ağırlığını artıran bir düzenleme olduğunu belirten Erkan, İMKB'nin 29 Kasım'daki bütçenin konuşulacağı Olağanüstü Genel Kurulu'nda, yönetim kurulunun bugün aldığı kararla gündeme yeni üyelerin seçiminin de konulduğunu bildirdi.

Erkan, 31 Aralık 2012 tarihine kadar görevde olduğunun altını çizerek, "Elimden geldiğince bu sürecin en iyi şekilde geçirilmesine çalışacağım. Eğer kamu yine takdir eder de bizi yine başkan olarak atarsa göreve hazırım. Bu yine Hükümetin vereceği bir karardır. Saygıyla karşılarım" ifadesini kullandı.

Yönetim Kurulu üye sayısının artırılmasına ilişkin olarak da Erkan, kamunun ağırlığının artırmasının arzu edildiği için böyle bir değişiklik yapılmış olabileceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir