Yönetimin geleceğine 3 trend damga vuracak
İnsan yönetiminin geleceğine "sosyal medya, esnek çalışma ve yetenek yönetimi" damga vuracak.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - HumanGroup’un, insan yönetimi profesyonelleri ile gerçekleştirdiği fasilitasyon (fikir atölyesi) çalışmasına göre Türkiye’de insan yönetimin geleceğine, "sosyal medya ile mobil / online eğitimler", "esnek çalışma", "yetenek yönetimi" damgasını vuracak.
İnsan kaynakları (İK) ve danışmanlık şirketi HumanGroup, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden yaklaşık 60 insan yönetimi profesyoneli ile gerçekleştirdiği fasilitasyonda (fikir atölyesi), katılımcılar "gelecekte", "sosyal medya"nın ve "mobil / online eğitimler"in etkin kullanımının gelişim süreçlerine damgasını vuracağına inanıyor.
Bu öncelikleri, "esnek çalışma saatleri, esnek giyim, ‘home office’ çalışma uygulamaları, iş-yaşam dengesi", "yeteneğin fark edilip doğru yerde görevlendirilmesi, doğru eğitimlerle desteklenmesi" ve "gelişim programlarının devamlılığı ve içselleştirilmesinin / hayata geçirilmesinin sağlanması" konuları takip ediyor. "Çeşitlilik yönetimi yapılması, kadın liderlere gelişim programları düzenlenmesi", "eğitimlerde inovatif fikirlerin desteklenmesi" ve "çalışanlara koçluk yapılması, koçların yönetilmesi, şirket içi eğitmen ve koçların bulunması" konuları da önemli odak alanlarını oluşturuyor.
Geçtiğimiz üç yılda "performans yönetimi" ön plandaydı
İnsan yönetimi profesyonelleri, geçtiğimiz 3 yılda "insan kaynakları uygulamaları alanında yaptıkları, gözlemledikleri ve işe yarayan çalışmalar" arasında en çok "performans ile kariyer yönetimi ve gelişimi alanındaki" çalışmaların öne çıktığını belirtiyorlar. "Yeni jenerasyona (yönetici adayları ve stajyerler) yatırım" ve "eğitim-gelişim faaliyetlerindeki yeni yaklaşımlar" bunları izliyor.
Katılımcılar geçmiş 3 yıldaki uygulamalardan en çok hangilerini daha farklı yapacakları konusunda "İK ve eğitim-gelişim" konularını gösteriyorlar. "İK uygulamalarının şirket içinde pazarlanması", "performans yönetimi", "koçluk destekli eğitim programları", "eğitimlerin takip edilmesi ve ölçümlenmesi" farklı yapılmak istenen uygulamalardan bazıları.
Katılımcılar, İK ve gelişim süreçlerinde bugün nelere ihtiyaçları olduğu konusunda ağırlıkla; "yeni jenerasyona ulaşma, iletişim kurma, yönetme", "koçluk ve mentorluk programları", "farkındalığı artırıcı eğitimler", "insan kaynakları teknolojilerine yatırım", "İK’nın pazarlanması ve marka olması" gibi konulara önem verdiklerini kaydediyorlar.
GELECEKTE İK VE GELİŞİM SÜREÇLERİNE DAMGA VURACAK 5 KONU
[PAGE]1.Sosyal medyanın, mobil / online eğitimlerin etkin kullanılması
2.Esnek çalışma saatleri, esnek giyim, "home office" çalışma uygulamaları
3.Yetenek yönetimi
4.Gelişim programları yönetimi
5.Çeşitlilik yönetimi ve kadın liderlere gelişim programları