Youtube videolarından esinlenerek oyun yaptılar

Eskişehir merkezli Ark Game Stüdyosu internetteki komik videolardan esinlenerek ipad ve iphonede oynanabilen yakın zamanda Android'te de kullanıma sunulacak "HeadFirst" adlı oyun geliştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Bakanlar Kurulu kararı ile Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde kurulan Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ark Game Stüdyosu, internetteki komik videolardan esinlenerek ipad ve iphonede oynanabilen, yakın zamanda Android'te de kullanıma sunulacak "HeadFirst" adlı oyun geliştirdi.

Ark Game Stüdyosu Görsel Yönetmeni Sinan Ayyorgun,  geliştirdikleri "HeadFirst" adlı oyunun Apple Store'da hizmete sunulduğunu kaydetti.
Oyunun ücretsiz olduğunu ve Apple Store'dan rahatlıkla indirilip oynanabildiğini anlatan Ayyorgun, şöyle konuştu:
"Bu free bir oyun, bedavaya indirilip oynanabiliyor. Oyunumuzun amacı 'Butch Headfirst' adında bir ana karakterin, meyveleri kafasıyla kırarak dünya rekorları kitabına girmesini sağlamak. Oyunda genelde karşımıza meyveler geliyor, onları kırmaya çalışıyoruz. Ama arada pasta ve tuğla da geliyor. Tuğlaya vurursak bir müddet beklemek zorunda kalıyoruz."

"Youtube'daki eğlenceli videolardan yola çıktık"

Ayyorgun, kullanıcıların sunulan çeşitli seçenekleri satın alarak karakterini geliştirebildiğini, böylece oyunu kendi ihtiyaçları doğrultusunda boyutlandırabildiklerini anlatarak, şunları söyledi:
"Oyunda toplam 30 animasyon var. Bunu daha da güncelleyerek geliştirilebiliyorsunuz. Oyun 3 boyutlu. Karakterler tamamen mobil platformun ihtiyacına göre hazırlandı. Oyunumuzun çıkış noktası youtube videolarından oluştu. Youtube'da gördüğümüz eğlenceli videodan yola çıkarak, bu oyun fikrini geliştirdik. Youtube'de yer alan eğlenceli videoda kafasıyla karpuzları kırarak rekorlar kitabına girmeye çalışan adamlar vardı. Biz de oradan esinlendik. Çok eğlenceli görüntüler sunuyorlardı. Biz de 'neden böyle bir oyun yapmıyoruz' diye düşündük ve bu oyunu yaptık."
Ark Game Stüdyosu Genel Müdürü Selkan Kaya da Türkiye'nin en fazla oyun oynayan Avrupa ülkeleri arasında yer aldığını, bu nedenle yurtdışına çok ciddi meblağda para ödendiğini belirterek, yerli oyunların tamamen Türk sermayesi ve Türkiye'de yetişen insanlar tarafından gerçekleştirilmesi durumunda hem bilgi birikiminin artmasına hem de döviz çıkışının azalmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Türkiye'de sadece birkaç üniversitede oyun yazılımı konusunda eğitim verildiğini, bu nedenle çoğu Türk oyun yazılımı firmasının eleman sıkıntı çektiği bildiren Kaya, şöyle devam etti:
"Yetişmiş kişiler, doğru yönlendirme olmadığından sektörel anlamda tercihlerini iyi yönde kullanamıyor. Oyun sektörü için yetişecek yazılımcıların sektörde iş garantisinin olması gerekiyor. Bu da sektörde çalışan firma ve çıkartılan ürün sayısına bağlı. Ayrıca oyun yazılımı sektörü için maalesef yeterli destek bulunamıyor. Teknoloji geliştirme destekleri için bile bazen projeler kabul edilmiyor. Yapılacak projeler çok iyi anlatılıp, ülkeye getirilerinin altının iyi çizilmesi gerekir."

"Rekabet görsel kaliteyi de artırdı"

Türkiye'de de akıllı telefon ve tablet bilgisayar sayısının hızla arttığına da değinen Kaya, şunları söyledi:
"Bu da dijital oyun ihtiyacını beraberinde getiriyor. Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar sayesinde içerik olarak daha basit ve çabuk tüketilecek oyunlar tasarlanıyor. Yapılan oyunların sayısının ve rekabetin artması görsel kalitenin de artmasına sebep oldu. İPhone ve iPad için geliştirdiğimiz başka projelerimiz de var. Yakın zamanda bu projelerimizi de yayınlamayı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte mobil telefonlar için dijital oyun yazılımı geliştirmeye devam edeceğiz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir