YSK Başkanı Güven: Kimse tedirgin olmasın

Seçime yönelik itirazlarda bağırarak kimsenin hak elde edemeyeceğini söyleyen YSK Başkanı Güven, "Tutanaklarda yanlış varsa bunlar siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu ilçe seçim kurallarında düzeltilecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yüzde 90’ın üzerinde seçim sonuçlarını siyasi partiler ile paylaştıklarını belirterek, “Kendi resmi internet sitemizde de yayınlıyoruz. Islak tutanaklar seçimin teminatıdır. Bu tutanaklarda yanlış varsa bunlar siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu ilçe seçim kurallarında düzeltilecek ve yine bizim internet sayfamızda yayınlanacaktır. Kimsenin tedirginliği olmasın” dedi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Güven Ankara’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçime yönelik itirazların anımsatılması üzerine Güven, bağırarak kimsenin hak elde edemeyeceğini dile getirdi. Güven şöyle dedi: 
“Ben yıllarca hakimlik yaptım. Yasal hakkı olmadığı süreci bağırıp, çağırarak hak elde ettiğini görmedim. Herkes sükunet içinde varsa hakkını ileriye sürsün. Sürebilmelidir zaten ancak bunu yasal çerçeve içinde yapmalıdır. Ben sonuçların biran önce alınmasını temenni ediyorum. Seçim sonucunun da vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İlçe seçim kurullarına güvensinler. Tüm bu konuşmalarımda belirttiğim gibi seçimlerde siyasi partiler yarışıyor, seçimi de siyasi partiler götürüyor, sonuçları da yine siyasi partiler alıyor. Sandık kurullarının çoğunda yine siyasi partiler var. 7 kişinin en az 5 tanesi siyasi parti üyelerinden oluşuyor. İlçe seçim kurulları da yine 7 kişiden oluşmaktadır. İlçe seçim kurullarımızda bir hakim o ilçedeki en kıdemli 8 memur arasından çekilen kura ile belirlenen 2 üyeyle yine o ilçede en çok oy alan 4 siyasi parti temsilcisi, ilçe seçim kurullarında görev yapmaktadır. Siyasi partilerimiz itirazını yaptıktan sonra kendi temsilcilerinin de bulunduğu, hatta çoğunlukta olduğu bu kurulların çalışmalarında rahat etmelerini sağlamalarını diliyorum.” 

Bir gazetecinin “Islak imzalı tutanaklarla YSK rakamlarının tutmadığı iddiası var. Bu doğrulanırsa süreç nasıl işler?” sorusu üzerine Güven, şu yanıtı verdi: 

"Islak tutanaklar seçimin teminatıdır" 

“Biz yüzde 90’ın üzerinde seçim sonuçlarını siyasi partiler ile paylaştık. Kendi resmi internet sitemizde de yayınlıyoruz. Bu ıslak tutanaklar seçimin teminatıdır. Bu tutanaklarda yanlış varsa bunlar siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu ilçe seçim kurallarında düzeltilecek ve yine bizim internet sayfamızda yayınlanacaktır. Kimsenin tedirginliği olmasın.”

Bu konularda ilginizi çekebilir