YSK, referandumu ertelemedi

İşçi Partisi'nin itirazını görüşen kurul, halk oylamasının ertelenmesini gerektirir bir neden bulunmadığına oy birliği ile karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İşçi Partisi'nin itirazını görüşüp, kabul etmeyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Eylül 2010 olarak belirlenen referandum tarihini değiştirmedi.

YSK'nın kararı Resmi Gazete'nin bugünkü 27660 sayılı mükerrer sayısında yayınlandı. Söz konusu kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında 5982 sayılı Kanunun, Anayasa Mahkemesi;nin 07.07.2010 gün ve 49-87 sayılı kısmi iptal kararı sonrasındaki haliyle halkoyuna sunulmasına ve takvimi yürütülmekte olan halkoylamasının ertelenmesini gerektirir bir neden bulunmadığına ve halkoylaması işlemlerinin Yüksek Seçim Kurulu'nun 25/05/2010 gün ve 340 sayılı kararında saptandığı şekilde yürütülmesine" karar verildiği belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu, anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'nin "kısmi iptal kararı sonrasındaki haliyle" halkoyuna sunulmasına ve takvimi yürütülmekte olan halk oylamasının ertelenmesini gerektirir bir neden bulunmadığına oy birliği ile karar verdi.

İşçi Partisi, halk oylamasının Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı yayınlandıktan 120 gün sonra yapılması gerektiği iddiasıyla YSK'ya itirazda bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir