YSK'dan 'jeneretör' açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Sadi Güven aday listelerinin teslim edilmesinin ardından seçimlere yönelik ilk açıklamasını yaptı. Güven, "YSK olarak gerekli önlemleri aldık. Jenaratör bulunmayan yerlerle ilgili çalışmalar yaptık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven milletvekili listelerinin teslim edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Gerekli önlemleri aldıklarını ve kurul olarak seçimlere hazır olduklarını söyleyen Güven, "Seçimlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Güven'e olası elektrik kesintilerine karşı alınan önlemler de soruldu.

"Her seçim döneminde Enerji Bakanlığı'yla gerekli tedbirlerin alınması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Her seçim dönemi bu konu gündeme geliyor" diyen Güven, şunları söyledi:

"Ancak seçim günleri, elektrik kesintileri diğer günlerden daha az oluyor. Ama ümit edilir ki hiç yaşanmasın. Bu seçim dönemine ilişkin olarak Adalet Bakanlığı ile görüştük. İlçe seçim kurullarında gerekli tedbirleri aldık. 

Jenaratör olan adliyelerimize ilçe seçim kurullarının çalışma yerlerini belirledik. Jenaratör bulunmayan yerlerle ilgili de seçim gününe kadar tamamına jenaratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Bir kısım eksiklik var, onlarla ilgili seçime kadar eksiklik giderilecek. Her türlü hazırlık yapılıyor."

Siyasi partilere süre

YSK'ya teslim edilen aday listelerinin incelenmekte olduğunu dile getiren Güven, şunları kaydetti: 

"Kurulumuz tarafından, dün saat 17.00'den itibaren bildirilen aday listeleri incelenmektedir. Bazı siyasi partiler aday listelerini eksik bildirmiş. Bazı siyasi partiler de aday listelerinde eksik belge ile bize gelmişledir. Bu partilere bir süre verilecek. 

Yarın saat 17.00 itibariyle bu eksikleri gidermeleri için kendilerine 2 günlük süre vereceğiz. 11'i itibariyle tüm siyasi partiler eksiklikleri bize bildirmek zorundadır. 

Bu konularda ilginizi çekebilir