Yüksek Askeri Şura toplandı

YAŞ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda saat 09.55'te toplandı.

Başbakan Erdoğan, Karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından karşılandı.YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 09.55'te başladı.

Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu katılıyor.

Toplantıda, Şura ile ilgili diğer generaller de yer alıyor.

Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile diğer general ve amiral atama işlemleri, Yüksek Askeri Şura faaliyetleri dışında, özel kanunlarla belirlenen esas ve usullere göre yapılıyor.

Şura çalışmaları, 4 Ağustos Pazartesi günü tamamlanacak. Toplantı öncesinde, basın mensuplarının iki ayrı grup halinde kısa süreli görüntü almalarına izin verildi.