Yüksek Yargı'da yüksek tansiyon

Haşim Kılıç'ın "yıllardır uyudular" sözlerine, Danıştay ve Yargıtay'dan yanıt geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yükse yargı başkanlarına yönelik söylediği "yıllardır uyudular" sözlerine Danıştay Başkanı Birden ile Yargıtay Başkanı Gerçeker tepki gösterdi.

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, "Sayın Başkanın sözlerini yargısal nezakete uyup uymadığının takdirini sizlere bırakıyorum. Herkes kendi görevini yapsın" dedi.

Kılıç'ın sözlerine Danıştay yönünden cevap vereceğini belirten Birden şöyle devam etti:

"Bugüne kadar kendi başkanı olduğum yüksek mahkeme dışında hiçbir yüksek mahkemenin çalışmalarıyla ilgili bir konuşma yapmadım. Böyle bir konuşma doğru da olmaz, şık da olmaz. Herkes kendi görevini yaparsa başkalarının görev alanlarına bu konuda yeterli bilgisi olmadan müdahale etmezse sorun olmaz. Kaldı ki iş yüküyle ilgili de her türlü önerilerimizi daha önce de açıkladığımız gibi yaptık. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum"

Gerçeker: Kahvedeki insanın söyleyeceği bir söz

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın söylediği belirtilen "Yıllardır uyudular" sözlerine ilişkin "Böyle bir tabir kullanmak gerçekten bir Anayasa Mahkemesi başkanına yakışmıyor. Uyuyorlar ne demek, bu sokaktaki mahalle kahvesindeki insanın söyleyeceği bir söz" dedi.

Gerçeker, bir yüksek yargı başkanına böyle bir açıklama yapmanın yakışmayacağını belirterek "İş yükümüzü biliyorlar, elini vicdanına koysun" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir