Yükseliş sınırlı, işlem hacmi yüksek

İMKB, ilk seansı 387 puan artışla 67.969 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB’de günün ilk seansı 387 puan artışla 67.969 puandan geçildi. İşlem hacmi ise 1 milyar 794 milyon lira ile dikkat çekti. 

İMKB'de cuma günü bankalar eşliğinde yaşanan yükseliş, dün bankacılık endeksinin yüzde 4,5’lik kazancıyla devam etti. Beklenti altında gelen enflasyon ve Moody’s’in zorunlu karşılıklarla ilgili açıklamaları yukarı yönlü hareketi ivmelendirdi.

Yeni güne ise yatay seyirle başlayan İMKB’de yukarı yönlü denemler düne göre daha sınırlı kaldı. Endeks ilk seansta en yüksek 67.980 seviyesini test etti.

Bu arada Mart ayı fiyat gelişmelerini değerlendiren Merkez Bankası, ithalat fiyatlarındaki artışların gecikmeli yansımaları ve baz etkisiyle kısa dönemde enflasyonun kademeli bir artış sergileyeceğini açıkladı.

Yurtdışı piyasada ise ABD artıda kapanırken Asya’da karışık görünüm izlendi. ABD vadeli ve Avrupa endekslerinde de karışık seyir izleniyor.

Faizde gevşek seyir korunuyor

Alımlarla yönünü aşağı çeviren gösterge faiz, dün , cuma kapanışına göre 24 baz puan düşüşle yüzde 8,77 seviyesine geriledi. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.74 seviyesinde yer alıyor.

Dolar ve euro sakin

Küresel piyasada Avrupa Merkez Bankası’nın bu hafta vereceği faiz kararı beklenirken, Euro/Dolar 1.4180 sent seviyesinde bulunuyor. Dolar/Yen ise 84.30 düzeyinde.  Dün serbest piyasada 1.5370 liradan kapanan dolar, bu sabah itibariyle 1.5365 liradan işlem görüyor.  2.1830 liradan günü tamamlayan Euro ise şu sıra 2.1785 liradan el değiştiriyor.

Petrol fiyatları geriledi

Bu arada petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş trendi yerini bugün düşüşe bırakmış görünüyor. Son 2.5 yılın zirvesini gören Brent petrol 120.4 dolardan işlem görüyor. ABD ham petrol ise 107 dolar seviyesinde.

Altının onsu ise 1.436 dolar seviyelerinde dengeli görüntü çiziyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir