Yükseliş sonrası yatay seyre geçildi

İMKB ilk seansı 13 puan artışla 51.546 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yatay görünümün etkili olduğu borsada ilk seans 13 puan artışla 51.546 puandan geçildi. İşlem hacmi ise 753.7 milyon TL olarak gerçekleşti.

Piyasalarda yükselişler sonrası yatay seyir izleniyor. İMKB 2009 zirve seviyelerine yakın seyrederken, günün ilk yarısında en yüksek 51.722 puan görüldü. Borsa yılın zirvesini ise 23 Ekim'de 51.863 puanla test etmişti. Yılsonuna gelinmesiyle piyasalarda işlem hacmi daralmaya başlarken, 2009'u yükselişle geride bırakma isteği korunuyor.

ABD ve Avrupa piyasaları Noel nedeniyle yarın yarım gün ve cuma günü tam gün tatil olacak. Bu nedenle ABD tarafında datalar bir gün geriye çekilmiş durumda. Bugün ABD'de TSİ 15:30'da kişisel gelir ve harcamalar ile PCE fiyat endeksi, saat 16:55'de Michigan tüketici güven endeksi, 17:00'de ise 1. el konut satışları açıklanacak.

Yurtiçi para piyasasında da durgun tablo etkili. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4250 seviyesinde dengelenirken, yurtiçinde ise dolar 1.52 liranın üzerindeki sıkışık görünümünü sürdürüyor. Euro ise 2.1750 liradan el değiştiriyor. Tahvil-bono piyasasında daralan işlem hacmiyle yükseliş eğilimli görünüm devam ediyor. Dün yüzde 9.43 bileşik seviyesinden kapanan 3 Ağustos 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi bugün yüzde 9.46 düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.