Yunan uçakları Türk uçaklarını taciz etti

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunan savaş uçaklarının eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarını taciz ettiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Genelkurmay Başkanlığı, Sakız Adası kuzeybatısında Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan iki F-4E 2020 uçağına, Yunanistan F-16 uçakları tarafından, bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sakız Adası kuzeybatısında Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden iki F-4E 2020 uçağına, Yunanistan'ın Skiros meydanından kalkan ve anılan ülkeye ait F-16 uçakları tarafından, bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Öte yandan, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden iki F-16 uçağı, Suriye'ye ait MI-17 helikopterinin sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, ancak söz konusu hava aracı, sınıra 0.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Diğer yandan iki F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmesiyle İHA'nın, sınıra 0.1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşması sağlandı.

Suriye'den taciz

Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan iki F-16 uçağına ise Suriye’de konuşlu bir SA-5 füze sistemi tarafından, 40 saniye süre dört kez ve başka bir F-16 uçağına da SA-17 füze sistemi tarafından, 13 saniye süre ile üç kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir