Yunanistan'da medya çalışanları grevde

Yunanistan'da medya çalışanları 48 saatlik greve gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Yunanistan'da, hükümetin ekonomi politikasına ve işten çıkarılmalara itiraz eden basın sektörü çalışanları 48 saatlik greve gitti.
Yunanistan Yazarlar Federasyonu (POESY), Yunan Radyo ve Televizyon Kurum ERT Çalışanları Federasyonu (POSPERT) ve Basın-Yayın Kurumları Çalışanları Dernekleri Federasyonu'nun (POEPTYM) ortak kararıyla saat 06.00'da başlayan grev çerçevesinde, tüm televizyon ile radyolarda haber yayını yapılmazken, haber ağırlıklı internet siteleri de sayfalarını yenilemedi. Yunan Haber Ajansı AMNA, saat 06:00'dan itibaren haber geçmiyor ve internet sitesini yenilemiyor.
Gazetelerin basılmayacak olması nedeniyle ise gazete bayilerinin rafları boş kalacağı belirtildi.
Yunanistan'da, tasarruf amacıyla devletin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Yunan devlet televizyonu ERT'nin birinci kanalı ERT1'in kapatılmasına ve işten çıkarılmalara itiraz eden gazeteciler ayrıca, bir an önce toplu iş sözleşmesi imzalanmasını talep ediyor.
Attiki bölgesinde grev
Diğer yanda, hükümetin ekonomi politikasına itiraz eden Attiki bölgesi işçi ve memur sendikalarının da 24 saatlik grevi başkent Atina'da yaşamı felç etti.
Atina İşçi ve Memur Birliği'nin (EKA) çağrısıyla yapılan grev ve protesto gösterilerine kamu özel sektör çalışanlarının yanı sıra, eğitim görevlileri, liman işçi ve memurları, sağlık sektörü çalışanları, avukatlar, banka memurları katılırken toplu taşıma araçlarında görev yapanlar da iş durdurma eylemleriyle destek verdi.
Grev nedeniyle devlet dairelerindeki hizmetlerde büyük aksamalar görülürken, mahkemelerde duruşmalar yapılmadı ve sağlık çalışanlarının grevi nedeniyle hastanelerde kaos yaşandığı bildirildi.
Liman çalışanlarının da grevde yer alması, ana kara ile bazı adalar arasındaki bağlantıda kopukluklar yaşanmasına yol açtı.
Bu arada, grev nedeniyle bugün Atina'da ve birçok kentte protesto gösterileri düzenlendi.
Bu konularda ilginizi çekebilir