Yunanistan'da ordu devrede

Tanker sürücülerinin grevi nedeniyle baş gösteren yakıt sıkıntısı için ordu devreye girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da, tanker ve kamyon sürücülerinin grevi nedeniyle ülke genelinde baş gösteren yakıt sıkıntısının yol açtığı sorunları azaltmak için ordunun devreye girdiği bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, Kabine toplantısında alınan karar ile bu sabahtan itibaren orduya ait araçların polis koruması altında hastane ve havaalanları gibi kritik yerlere yakıt nakliyatına başladığını duyurdular.

Haberlerde ayrıca, hükümetin aldığı sivil seferberlik kararı çerçevesinde ülkedeki tankerlere el koyma kararı alındığı ve el koyma işlemiyle ilgili yaklaşık 30 bin belgenin polis aracılığıyla tanker sahiplerine gönderildiği belirtildi.

Bu arada, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimitris Reppas, yaptığı açıklamada, kamyon sahiplerine "kamuyu zarara uğratmadan sorunu çözmek için diyalog" çağrısında bulunarak, grevin sona erdirilmesi durumunda sivil seferlik kararının da iptal edileceğini söyledi.

Tanker Sahipleri Federasyonu Başkanı Yorgos Çiyamos ise ortaya çıkan son durum ile ilgili karar almak üzere Reppas'ın teklifinin sektör tarafından değerlendirileceğini açıkladı.

Atina hükümeti, kabine toplantısı öncesinde kamyon şoförlerinden grevlerini durdurmasını istemiş, ancak istediği karşılığı alamamıştı.

Öte yandan, grev nedeniyle tankerlerin 5 gündür petrol nakliyatı yapmaması ülke genelinde başta turizm olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilerken, çok sayıda turistin rezervasyonlarını iptal ettiği, yakıt sıkıntısı yaşanan bazı bölgelerde de benzincilerle sürücüler arasında gerginlik yaşandığı bildirildi.

Atina hükümeti, AB ve IMF'den aldığı yardım kredileri karşılığında, rekabetçiliği artırmak için, kapalı sektörlerden biri olan nakliyatçılığı açma kararı almış, ancak bu kararı tepkiyle karşılayan kamyon ve tanker sahipleri süresiz grev kararı almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir