Yunanistan'ın B planı yok

AB Komisyonu üyesi Rehn, Yunanistan'ın krizden çıkışta tek çaresinin kemer sıkma programının onaylanması olduğunu işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Üyesi Olli Rehn, Yunanistan'ın iflastan kurtulabilmek için özelleştirme ve kemer sıkma önlemlerini içeren ekonomik programı onaylamasının tek çare olduğunu söyledi.

Rehn, yaptığı yazılı açıklamada, "Farklı alternatifler üzerinde spekülasyon yapanlara açıkça şunu söylüyorum: İflastan kurtulabilmek için B planı yok" mesajını verdi.

"Sadece Yunanistan'ın kendine yardım etmesi halinde Avrupa bu ülkeye yardım edebilir" diyen Rehn, iflasın engellenmesi için Yunan siyasetçilerin üzerine düşeni yapacaklarına güvenini dile getirdi.

Rehn, "Ani iflastan kurtulabilmek için tek yol parlamentonun gözden geçirilmiş ekonomik programı onaylamasıdır. Bu program orta vadeli mali strateji ve özelleştirme içeriyor. Yeni kredi diliminin serbest bırakılabilmesi için bunlar onaylanmalı" dedi.

Olli Rehn, Yunan halkının ve parlamentosunun doğru tercihi yapmasını isteyerek "Ekonomik reform kesinlikle meydan okuyucu fakat toplumun en zayıf ve dezavantajlı kesimlerini vuracak iflastan çok daha iyi bir tercih" ifadesini kullandı.

Geçen hafta Brüksel'de toplanan AB liderleri, Yunanistan'ı kurtarmak için geçen yıl hazırlanan 110 milyar avroluk AB-IMF ortak paketinin 12 milyar avroluk 5'inci kredi diliminin serbest bırakılması ve ikinci kurtarma paketinin onaylanması için 50 milyar avroluk özelleştirme programı ve 28 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerinin parlamentodan geçmesini şart koşmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir