Yunanistan'ın borç krizi daha büyük tehdit

George Osborne, Yunanistan'ın borç krizini, S&P'nin 9 Euro Bölgesi ülkesinin kredi notunu düşürmesinden daha büyük tehdit olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LONDRA - İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Yunanistan'ın borç krizinin Avrupa'nın istikrarı için, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) 9 Euro Bölgesi ülkesinin kredi notunu düşürmesinden daha büyük tehdit teşkil ettiğini söyledi.
Osborne BBC'ye yaptığı açıklamada, "Euro Bölgesinde kredi notu düşürülmesinden ziyade, Yunanistan'ın özel sektöründeki borç krizi daha büyük bir istikrarsızlık kaynağıdır" dedi.
Euro Bölgesi'nin para biriminin arkasında durduğunun gösterilmesi gerektiğini ifade eden Osborne, ülkesinin Uluslararası Para Fonuna (IMF) daha fazla para vermeye hazır olduğunu da kaydetti. Osborne, "İngiltere geçmişte her zaman kaynak sağlamaya hazırlıklı olmuştur ve gelecekte de bunu yapmaya istekli olacaktır" diye konuştu.
S&P, geçen hafta cuma günü aralarında Fransa, Avusturya ve İtalya'nın da bulunduğu Euro Bölgesi'ne üye 9 ülkenin kredi notunu düşürmüştü.
Bu konularda ilginizi çekebilir