Yunanistan'da iki darbeci asker için temyiz başvurusu

Yunanistan temyiz mahkemeleri başsavcısı, dün haklarında Türkiye'nin iade talebi reddedilen iki asker için verilen kararı temyize götürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askerden dün mahkeme karşısına çıkarılan ikisi için verilen karara Yunan temyiz mahkemeleri başsavcısı tarafından itiraz edildi. 

Yunan başsavcı, kamu ve devlet yararını gerekçe göstererek, kararın temyizi için Yunanistan Yüksek Mahkemesine (Areios Pagos) başvuru yaptı. Söz konusu iki darbeci asker için karar, Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından verilecek. 

Türkiye'nin iade talebine ilişkin verilen kararların tamamının temyize gitmesi ile darbeci 8 asker hakkındaki hüküm, Yüksek Mahkeme tarafından en geç 8 gün içerisinde verilmiş olacak.

Bu hafta içerisinde Atina'daki temyiz mahkemesinde görülen üç ayrı duruşmanın ardından, 3 asker için Türkiye'nin iade talebi kabul edilirken, 5 askere yönelik iade talepleri ise reddedilmişti.

Mahkemenin Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği 3 darbeci asker de temyiz başvurusunda bulunmuştu. 

Darbe girişimi sonrası Sikorsky tipi askeri helikopter ile Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçan darbeci askerler, sığınma talebinde bulunmuşlardı. Askerlerin 7'sinin sığınma talepleri Yunan iltica makamları tarafından reddedilirken, biri hakkında ise henüz bir karar açıklanmadı. 

Kararı, temyiz amacıyla iltica ofisine bağlı ikinci derece komisyona götüren askerlerin başvurusu ise henüz neticelenmedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir