Yunanlılar, dolara yöneliyor

Geleceğinden endişesine düşen Yunan halkı, kira ve taksit bedellerini euro yerine dolar üzerinden belirlemeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da, mali krizin yarattığı belirsizlik yüzünden ülkenin ekonomik geleceğinden endişe eden Yunan halkı, gelirlerini güvence altına almak için ileriye yönelik ekonomik ilişkilerini Euro yerine dolar üzerinden düzenlemeye başladı.

Yunan basınında çıkan haberlerde, "Ülkenin içinde bulunduğu mali krizin piyasaya yeni adetler getirdiği" belirtilirken, "Yunan halkının gelirlerini güvence altına almak için garip ve genellikle yasal olmayan numaralara başvurduğu" ifade edildi.

Ethnos gazetesi, "Bu durumun daha çok taşınmaz mal alım satımlarında ve kira sözleşmelerinde gözlemlendiğini" aktardığı haberinde, "Yapılan yeni sözleşmelerde, ülkenin iflas etmesi ve yeniden eski para birimi olan Drahmi'ye geçilmesi durumunda, kira bedelinin o günkü kura göre belirlenerek dolar üzerinden ödenmeye devam edeceğini belirten maddelerin yer aldığını" duyurdu.

"Ekonomik ilişkilerin dolar üzerinden belirlenmeye başlanılmasının, mali krizin piyasaya getirdiği yeni adetlerden sadece biri olduğu"na işaret edilen haberde, "Yunanistan'da böyle bir şey 4-5 yıl öncesine kadar düşünülemezdi bile..." görüşüne yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir