Yurdun batısı sağanağa teslim

Batı Anadolu ve Ege'de etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR/ÇANAKKALE/MUĞLA/DENİZLİ/KIRKLARELİ - İzmir'de gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetlenen yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Tıpkı İzmir gibi, yurdun batı bölgelerinde yer alan Muğla, Takirdağ, Çanakkale ve Denizli de şiddetli yağış ve fırtına ile mücadele ediyor.

Alınan bilgiye göre sabahın erken saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle Hatay ve Güzelyalı semtleriyle, Narlıdere ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Yağış nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, itfaiye ve İZSU ekipleri özellikle Konak ilçesinde su baskınlarına karşı yoğun önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İzmir şehir merkezinde metrekareye 41 kilogram yağış düştü. Dikili ve Bergama'da ise metrekaraye düşen yağış miktarı 63 kilogram olarak kaydedilirken, Çeşme ve Menemen'e de 58 kilogram yağış düştü.

Öte yandan dün kuvvetli yağış uyarısı verilen Manisa'ya metrekare başına 12, Akhisar'a 25, Aydın'a 6,6 ve Söke ilçesine 28 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Bodrum'da şiddetli yağış

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan  şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah  saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz  etkiledi. Metrekareye 2 saatte 51 kilogram yağışın düştüğü Bodrum'da, bazı iş  yerlerinin birinci katlarıyla bodrum katlarını su bastı.

İlçede rüzgarın hızı zaman zaman saatte 65 kilometreyi bulurken, yağış  nedeniyle Bodrum'un Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki bazı işletmeler su  baskınlarından etkilendi. Esnaf, kendi imkanlarıyla suları tahliye ederken,  sahildeki masa, şezlong ve sandalyeler de muhafaza altına alındı.

Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde büyük  su birikintileri oluştu. Rögar kapaklarının taşması sonucu yolda biriken su  birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Bölgeye gelen belediye ekipleri  çalışma yaparak kapanan yolu trafiğe açtı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağış ve fırtınanın salı  gününe kadar aralıklarla devam edeceği uyarısında bulundu.

Muğla'da da etkili oluyor

Muğla ve Milas'ta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Metrekareye 3 saatte 92 kilogram yağışın düştüğü Muğla'da, bazı iş yeri ve evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Emirbeyazıt, Muslihittin ve Kötekli mahallelerinde de bazı evler su baskınlarından etkilendi. Vatandaşlar ve belediye ekipleri suları tahliye ederken, bazı vatandaşlar ise eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Denizli'de fırtına

Denizli'de, şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde başlayan rüzgarın bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Bazı ağaçların devrildiğini, dallarının kırıldığı Denizli'de zaman zaman elektrik kesintileri meydana geliyor.

Kırklareli de sağanakla mücadele ediyor

Kırklareli'de sağanak hayatı olumsuz  yönde etkiliyor. Sabaha karşı başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağışta, 8 saat  içinde metrekareye 24.4 kilogram yağış düştü.

Sağanak nedeniyle bazı caddelerde oluşan su birikintileri, trafikte  seyreden araç ve yayalara zor anlar yaşattı. Karacaibrahin, Karakaş ve Pınar  Mahallerindeki caddelerde meydana gelen su birikintileri nedeniyle bazı araçlar  yolda kaldı.

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de su birikintileri olan  bölgelerde çalışma başlattı.

Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü kentte, Kırklareli Meteoroloji  Müdürlüğü yetkilileri 3 gün boyunca kuvvetli sağanakların beklendiğini bildirdi.

Lodos ulaşımı aksatıyor

Kuzey Ege'deki kuvvetli lodos, deniz  ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Zaman zaman hızını artıran rüzgar  nedeniyle, Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 12.00;  Bozcaada'dan Geyikli'ye 11.00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya saat 13.00'te yapılması  planlanan seferler geçici olarak durduruldu.

Yetkililer, Çanakkale-Eceabat ile Gelibolu-Lapseki araba vapuru  seferlerinin sürdürüldüğünü kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir