Yurdun geneli yağışlı

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 6 ila 8 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye genelinde bugün yağış bekleniyor. Türkiye’nin iç ve batı kesimlerinde 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların; K.Maraş, Osmaniye, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurdun iç ve batı kesimlerinde 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), batı bölgeler ile zamanla Karadeniz kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerimizde kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

Üç büyük ilde ise hava durumu şöyle tahmin ediliyor

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 14 derece

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 14 derece

İzmir: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20 derece

Yağışların; K.Maraş, Osmaniye, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Taşkın vb.) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgarlarla (Güney ve Güneybatı (Lodos) 30-40 km/saat) birlikte toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Bölgelere göre hava durumu

Yapılan tahminlere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Bolu ve Kastamonu'nun yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek.

Orta ve Doğu Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile öğle saatlerinden itibaren güney ve batısı, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Muş, Bitlis ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir