Yurdun güney ve batısı fırtınaya teslim

Türkiye'nin güney ve batı kıyılarında etkili olan yağış ve fırtına hayatı felç etti. İskeleler yıkıldı, tekneler karaya oturdu, iş yerleri ve evler zarar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurdun güney ve batısında etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Düzce'de Körpeçler Mahallesi'nde, etkili rüzgar nedeniyle iki evin çatısı bağlantı yerlerinden koparak düştü.

Öte yandan saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan rüzgarın, akşam saatlerinde yağmurla birlikte etkisini azaltması bekleniyor.

Isparta

Isparta'da dün akşam saatlerinde başlayan rüzgarın hızının sabah saatlerinde 60 kilometreye ulaştığı bildirildi.

Isparta Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların kuvvetli rüzgar ve yağışa karşı tedbirli olmalarını istedi.

Rüzgarın 50-60 kilometre hızla estiğini ve zaman zaman hızını 80-100 kilometre hıza kadar çıkardığını belirten yetkililer, kuvvetli rüzgarın ve yağmurun akşam saatine kadar aralıklarla süreceğini, akşam saatlerinden itibaren ise yağış ve rüzgarın etkisini yitireceğini ifade ettiler. Yetkililer Isparta merkezde son 24 saatte metrekareye 19 kilo yağış düştüğünü de bildirdiler.

Öte yandan, şiddetli rüzgar nedeniyle Mimar Sinan Caddesi'nde bazı reklam panoları ve bez afişler zarar görürken, bazı mahallelerde ağaçlar devrildi.

Denizli

Denizli'de dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor.

Yağış, il merkezinde bodrum katlardaki bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu. Caddelerdeki su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar da yaşanıyor.

Akşamdan bu yana Denizli'de metrekareye 100,8 kilogram yağış düştüğünü belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Yağışların salı gününe kadar etkili olacağı bildirildi.

Muğla

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Halikarnas İskelesi, parçalanarak kullanılamaz hale geldi. 'Marjo' isimli yat karaya oturdu. Çok sayıda restoran ve işyeri zarar gördü.

Bodrum'da akşam saatlerinde başlayan, gece ve sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle karaya oturan yaklaşık 18 metre uzunluğundaki "Marjo" isimli yatın bazı bölümleri zarar gördü.

Fırtına nedeniyle Kumbahçe Mahallesi'nde bulunan Halikarnas İskelesi, parçalanarak kullanılamaz hale geldi. Sahilde bulunan bir elektrik panosu denize sürüklendi. Aydın Denizli Muğla Elektrik Dağıtım AŞ Bodrum İşletme Müdürlüğü ekipleri, çevredeki elektrik hatlarında vatandaşların zarar görmemesi için tedbir aldı. Bu arada belediye ekipleri de Kumbahçe sahilinde su basan restoranlarda çalışma yaptı. Ekipler denizden gelen yosunları, iş makineleri yardımıyla temizlemeye çalışıyor.

Kütahya

Kütahya'da aralıksız süren sağanak nedeniyle il merkezinde Cumhuriyet, Yenidoğan ve Fatih mahallelerinde yaklaşık 20 ev ve iş yerinde su baskınları yaşandı. Vatandaşlar, suları belediye ekiplerinin yardımıyla tahliye etti.

İlde etkili olan sağanak nedeniyle son 24 saatte metrekarede, il merkezinde 52, ilçelerden Simav'da 56, Emet'te 18, Gediz'de 17, Tavşanlı'da ise 8 kilogram yağış kaydedildi.

Rögar kapaklarından taşan sular yüzünden il merkezindeki bazı caddelerde su birikintileri oluştu ve trafikte aksamalar yaşandı.

Yağışın gece saatlerinden itibaren kara dönüşmesi beklendiği için vatandaşlara tedbirli olmaları yönüne uyarı yapıldı.

Antalya

Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar ve sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor.

Side beldesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle limandaki balıkçı barınağında bağlı bulunan iki balıkçı teknesi ile bir fiber tekne battı. Side sahilinde dalga yüksekliği 2-3 metreye ulaşırken, limanda bulunan tekneler fırtınadan olumsuz etkilendi.

Side Belediyesi Liman Sorumlusu Hamza Korkutalp, teknelerin aşırı dalga nedeniyle battığını söyledi. Korkutalp, batan iki balıkçı teknesinde birinin tekne sahipleri tarafından çıkarıldığını, diğerlerini çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Korkutap, "Side Limanı balıkçı barınağında bağlı bulunan tekneler, aşırı fırtına ve dalgadan etkilendi. Side Belediyesi olarak biz Perşembe gününden beri tekne sahiplerini uyarıyoruz. Meteoroloji yağışların devam edeceğini belirtiyor. Fırtınanın hızı 70-80 kilometreyi buluyor" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise ilçe genelinde herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir