Yurt dışına kaçmak isterken yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü operasyonları kapsamında aranan ve yurtdışına kaçmak isterken yakalanan örgütün üst düzey imamlarından Ahmet Akdoğan tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurt dışına kaçmak isterken polis tarafından yakalanan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın üst düzey imamlarından olduğu öne sürülen 68 yaşındaki Ahmet Akdoğan, Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Uşak'taki soruşturma kapsamında kapatılan Nil İlim ve Hizmet Vakfı'nı kurucusu olan ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı ileri sürülen Akdoğan tutuklandı. 

Operasyonu kapsamında örgütün 'üst düzey yöneticisi ve imamı' olduğu gerekçesiyle 7 aydan bu yana hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Akdoğan eşi, 65 yaşındaki M.A. ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken üzerlerinde 25 bin TL para ve bazı hakim ve savcıların isimlerinin yazılı olduğu not defteri ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. 

Akdoğan ve eşi sorgulanmak üzere Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne teslim edildi. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen M.A. serbest bırakılırken, eşi Ahmet Akdoğan savcılıktaki ifadesinin ardından 'Terör örgütüne üye olmak, terör örgütünde yöneticilik yapmak, zorla para toplamak ve örgüte maddi destek sağlamak' suçlarından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Uşak E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Ahmet Akdoğan'ın Fethullah Gülen ile akraba olduğu, darbe girişimi sonrası kapatılan Uşak'taki Nil İlim ve Hizmet Vakfı'nı kurduğu, uzun yıllar yöneticilik yaptığı, daha sonra Erzurum imamı olarak görevlendirildiği, son olarak da il imamlarının üzerinde bir kademeye getirildiği iddia edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir