Yurtdışı seyahatlerde kısa mesajla sağlık uyarısı

Sağlık Bakanlığı, yurtdışına seyahat eden Turkcell abonelerine, sağlık problemiyle karşılaşmaları halinde bilgi alabilecekleri telefon numarası ve internet sitesini kısa mesajla bildirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Turkcell ile yapılan işbirliği ile vatandaşların yurtdışı seyahatlerinde bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan kısa mesaj hizmetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için kurumlarla ortaklık yaptıklarını anlatan Hatipoğlu, söz konusu işbirliği çerçevesinde yurtdışına çıkan Turkcell abonelerine bilgilendirici kısa mesaj gönderilmeye başlandığını bildirdi.

Hatipoğlu, mesajda "Yurt dışında sağlık problemleriniz ile ilgili yardım almak için (+90) 444 77 34) arayabilir veya www.seyahatsagligi.gov.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü" ifadesinin yer aldığını belirterek, hizmeti, halkın seyahat sağlığına destek olarak gördüklerini dile getirdi.

Yorgunluk, stres, mikrobik flora, çevre ve ısıdaki farklılıklar, beslenme alışkanlığının değişmesi gibi faktörlerin büyük umutlarla çıkılan seyahatleri olumsuz etkilediğine dikkati çeken Hatipoğlu, genel müdürlük olarak bu problemlerin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

İstatistiklere göre yurtdışına çıkanların yüzde 80'inde turist ishali, yüzde 60'ında rahatsızlık hissi, yüzde 15'inde de ciddi hastalık belirtileri görüldüğünü dile getiren Hatipoğlu, seyahat edenlerin yüzde 9'unun doktora başvurduğunu, yüzde 7'sinin ise seyahatten erken dönmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.