Yurtiçi piyasa güçlü duruşunu koruyor

Dış piyasalardan pozitif yönlü ayrışan İMKB 69 binin üzerinde tutunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dış piyasalardan pozitif yönlü ayrışarak dün yüzde 3’e yakın prim yapan İMKB; yeni günde de güçlü duruşunu koruyor. 

Yükseliş trendine devam eden Ulusal-100 Endeksi, Orta Vadeli Program’ın yarattığı olumlu desteği arkasına alarak dün 69 bin zirvesine ulaştı. Gerek hızlı yükseliş yaşanması, gerekse yurtdışı piyasalardaki temkinli duruş, yurtiçi piyasanın yeni güne daha dengeli başlamasına neden olsa da, satışların sınırlı kaldığı gözleniyor.

Açılışını 532 puan düşüşle 68.467 puandan yapan borsada şu ana kadar en düşük 68.433 seviyesi test edilirken, yukarı yönlü denemelerde 69.297 puan görüldü. Bileşik Endeks saat 10:25 itibariyle 69.172 (+172) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 575 milyon TL düzeyinde.

Dün Wall Street yatay kapanışlar yaparken, bugün ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde satış baskılı görünüm hakim. Piyasaların odak noktasında bugün Intel ile başlayacak olan üçüncü çeyrek bilançolar var. Öte yandan Fed’in 2-3 Kasım’daki toplantısında parasal genişlemeye (QE) gideceği beklentisi de korunuyor. Bu arada bu gece ABD’de açıklanacak Fed’in son toplantısının tutanakları da analistlerce mercek altına alınacak.

Döviz piyasasında ise Euro/Dolar 1.3850, Dolar/Yen 81.90 seviyesinde işlem görüyorlar. Dün sakin görüntü çizen Dolar/TL ise bugün 1.42 seviyesinde işlem görüyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4220/1.4240 lira seviyesinde.

Tahvil-bono kanadında ise bugün yapılacak tahvil ihracı izlenecek. Hazine, 9 Ekim 2013 itfa tarihli olmak üzere, 3 yıl (1092 gün) vadeli, TL cinsinden sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi yapacak. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet yüzde 7.77 ile dünkü kapanış seviyesinde yer alıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir