Yurtiçi piyasanın keyfi kaçtı

JPMorgan'ın Türkiye için tavsiyesini 'underweight'e düşürmesiyle borsada aşağı yönlü hareket hızlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada JPMorgan'dan gelen haber sonrası satış baskısı arttı. İMKB-100, 62.389 puana inerek yüzde 2 değer kaybederken, gösterge faiz yüzde 9.05 bileşik seviyesine çıktı. Dolar ise 1.6120 liradan alıcı buluyor.

Güne artıda başlansa da gelen satışlarla gevşek bir görünüm sergileyen borsada, JPMorgan'ın Türkiye için tavsiyesini "underweight"e düşürmesiyle aşağı yönlü hareket hızlandı. Yatırım bankasından yapılan açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu güçlükler arasında; yaklaşan seçimlerle birlikte artan siyasi belirsizlik, yüksek manşet tüketici fiyatları endeksi, banka kârlarındaki büyümeyle ilgili endişeler ve genişleyen cari açık gösterildi.

Satışlarla 62.325 seviyesine kadar inen İMKB, kapanışını da 1366 puan ve yüzde 2.14 değer kayıpla 62.389 puandan gerçekleştirdi. İlk seansta 945 milyon TL işlem hacmi oluştu.

Haftanın son işlem gününe satıcılı başlayan tahvil-bono piyasasında ise gösterge faiz yüzde 9.05 bileşik seviyesini gördü. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi şu sıra yüzde 9.02 seviyesinde yer alıyor.

Pariteye bağlı hareketine devam eden dolarda ise yükseliş eğilimi hakim. Uluslar arası piyasada Euro/Dolar 1.42 sent seviyelerinde işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.61 liradan el değiştiriyor. Euro/TL ise 2.2840 düzeyinde geldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir