Yurtta yağış alarmı

Marmara ve Ege ile Akdeniz bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek yağışların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise bu gün 2-4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyrediyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son tahminlere göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Antalya, Isparta ve Burdur ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, güney ve iç kesimlerde kuvvetli (40-60 km/s) esecek.

Yağışların, Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Antalya, Isparta ve Burdur ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın, güney ve iç bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vs) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir