Yurtta yağış hayatı olumsuz etkiledi

Akşam saatlerinde başlayan yağış ve fırtına İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hayatı felç etti. Bazı illerde ise şiddetli yağış maddi hasara neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akşam saatlerinde başlayan yağış ve fırtına çeşitli illerde maddi hasara neden oldu.

Ankara Elmadağ'da fırtına nedeniyle caminin minaresi yıkıldı, bir evin çatısından kopan parçalar araçlara zarar verdi. Dolu yağışıyla başlayan fırtına, Lalabel Mahallesi'ndeki bir caminin minaresini devirdi. Minare, üzerine devrildiği caminin bir bölümünde zarara yol açtı.Aynı yerdeki bir evin çatısından kopan parçalar, iki otomobile zarar verdi. Kaymakam Resul Kır, mahallede inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı. Elektrik tellerinin kopmasına da neden olan fırtınanın yol açtığı hasarı tespit için çalışma başlatıldı.

Eskişehir

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Karaoğlan Mahallesi'nden geçen Yanal Çayı, kuvvetli yağış nedeniyle taştı. Bunun üzerine çayın getirdiği kaya, ağaç parçaları araçların geçişine izin
vermedi.

Mihalgazi Kaymakanı Tahir İğde, İlçe Belediye Başkanı Zeynep Akgün ve diğer ilgililer olay yerinden incelemelerde bulundu. Çalışma başlatan belediye ve karayolları ekipleri, yolu trafiğe açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yolu çamurdan temizledi.

Bolu

Mudurnu ilçesinde etkili olan sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle Mudurnu-Nallıhan karayolu ulaşıma kapandı. İlçede gün boyunca aralıklarla devam eden sağanak öğleden sonra etkisini artırdı. Mudurnu-Nallıhan karayolunun Taşçılar köyü yol ayrımı, sel nedeniyle yüksek kesimlerden gelen kaya parçaları ve toprak nedeniyle kapandı. Olay yerine gelen karayolları ekipleri, iş makineleriyle yolu açmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından yol tekrar açıldı.

Kütahya

Kütahya'nın Simav ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve dolu tarım arazilerine zarar verdi. İlçe merkezinde başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle logarlar tıkandı, caddelerde trafik aksadı. Fatih ve 4 Eylül mahallelerinde bazı evlerde su baskını yaşandı. Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yaptığı açıklamada, yağışın ekili alanlara önemli zarar verdiğini vurguladı.

Yağışın ardından zararı tespit edeceklerini ifade eden Bütüner, "Yapılacak incelemenin ardından tarım alanlarında ve meyve ağaçlarında meydana gelen zararları belirleyeceğiz. Kış mevsiminde kar ve yağmur beklerken bahar sonunda sağanak yağmurlarla yüz yüze olmamız hububat ve meyve üreticilerini olumsuz etkiledi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir