Yüzmeye gittikleri koyda mahsur kaldılar

Bartın'da yüzmek için tekneyle koya giden 14 kişi dalgaların fazla olması nedeniyle koydan dönemedi. Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bartın'da yüzmek için tekneyle koya giden iki aile, dalgaların fazla olması nedeniyle koydan dönemedi.  

Alınan bilgiye göre, sabah Güzelcehisar köyü sahilinden tekne kiralayan aileler, Zonguldak sahiline 4 kilometre uzaklıktaki Doğanyuvası mevkisindeki koya gitti. 

Grup, akşam saatlerinde dönmek üzere koya geldikleri balıkçı teknesini çağırdı. Tekne sahibinin dalgaların fazla olması nedeniyle sahile yanaşamaması üzerine aralarında 1, 3 ve 7 yaşlarında 3 çocuk bulunan 14 kişi koyda mahsur kaldı. 

Tekne sahibinin haber vermesi üzerine Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı. 

Dalgalar nedeniyle kıyıya yanaşamayan ekipten yüzerek kıyıya ulaşan 3 dalgıç, ailelere refakat ederek alanda ateş yaktı, emniyetlerini sağladı. 

Öte yandan, Jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, gruba karadan ulaşabilmek için çalışma başlattı. Ancak bölgenin sarp kayalık ve uçurum olması nedeniyle karadan kurtarma yapılamadı. 

Arıönü köyü muhtarı Erdal Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güzelcehisar sahilinden iki ailenin tekneyle denize girmek için koya gittiklerini, akşamüstü denizin dalgalı olması nedeniyle geri dönmek için tekrar tekneyi çağırdıklarını söyledi. 

Aileyi almaya gelen teknenin, dalgalar nedeniyle kıyıya yaklaşamadığını ifade eden Ateş, şöyle konuştu: 

"Şu ana kadar denizden ve karadan kurtarma imkanı yok. Ben 4 saat yoğun uğraş sonucunda kayalıklardan koya indim ve karadan da kurtarma imkanı olmadığını gördük. Mahsur kalan kişilerin hepsinin sağlık durumu iyi. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları da mahsur kalan ailelere refakat ediyor. İlerleyen saatlerde erzak ulaştırmaya çalışacağız." 

Aileleri kurtarma çalışmasına sabah saatlerinde yeniden başlanacağı bildirildi. 

Bartın Vali Yardımcısı Murat Karasu ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, olay yerine gelerek ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir