Yüzümüz sadece Beşiktaş'la güldü

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, gruplara kalma başarısı gösterirken, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor şampiyonaya veda etti.

Helsinki:0 Beşiktaş: 4

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, rövanşta Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını 4-0 yenerek gruplara kaldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, maça iyi hazırlanmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını belirterek, "Oyuna iyi başlayarak ilk golü bizim atmamız gerektiğinin bilincindeydik. Quaresma'nın golüyle galibiyet yolu açıldı" dedi.Rakip takıma fazla şans tanıdıklarını kaydeden Schuster, "Ancak genel anlamda oyuna hakim bizdik. Yapmak istediğimiz de buydu. Bunu başardık" diye konuştu.

Trabzonspor: 1 Liverpool: 2

Trabzonspor ise öne geçtiği maçta, Liverpool'a 2-1 yenilerek elendi. Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, Liverpool'da bir hafta önceki maç ile dünkü maçı yağmurlu bir havada yaptıklarını belirterek, "İki müsabakayı da ağır saha koşullarında oynadık. Orada 1-0, sahamızda 2-1 yenildik ve elendik, üzgünüm" dedi.Oyun olarak iyi işler yaptıklarını düşündüğünü ifade eden Güneş, "Oyuncular da ellerinden geleni yaptı" dedi.

Fenerbahçe: 1 PAOK: 1

Fenerbahçe, Yunanistan'ın PAOK takımı karşısında 90 dakikayı 1-0 önde kapayıp maçı uzatmaya götürmesine rağmen, uzatma bölümünde yediği golle, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalamadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Fakat ikinci yarı son derece başarılı, istekli futbolla takımının yapabileceği her şeyi yapmaya çalıştık. Ancak PAOK savunmasını 1 kez geçebildik. Uzatma dakikalarında gelen gol takımda büyük bir kırım yaptı. Ondan sonra işler zorlaşmıştı" diye konuştu.

Karpaty: 1 Galatasaray: 1

Galatasaray ise Ukrayna'nın Karpaty takımı karşısında attığı golle tur kapısını aralamasına rağmen uzatmalarda yendiği golle yıkıldı. Karpaty ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başaramadı. Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Bursaspor'un rakipleri belli oldu

Bu arada Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Bursaspor'un rakipleri de belli oldu. Kuraya 4. torbadan katılan Bursaspor, (C) Grubu'nda Manchester United (İngiltere), Valencia (İspanya) ve Glasgow Rangers (İskoçya) takımlarıyla eşleşti.

Bu konularda ilginizi çekebilir