Zarakolu'nun tutukluluğunu izliyorum

Bakan Günay, yayıncı Zarakolu'nun tutuklanmasına yol açan kanun maddelerinde yeni anayasadan önce düzenleme yapılabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Ragıp Zarakolu'nun tutukluluk serüvenini kaygıyla izlediğini belirterek, "Bu Terörle Mücadele Yasası'nın haksız yorumlara yol açtığı yorumu, eskiden beri var. "dedi.

TÜYAP'ın açılışında konuşan Günay, yeni anayasa sürecine işaret ederek, düşünce ve ifade özgürlüğünü geliştirmek için bazı düzenlemelerin yapılabileceğini söyledi.

"Düşünce ve ifade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz" diyen Günay, şöyle devam etti:

"Çok değerli yayıncılarımızdan Ragıp Zarakolu'nun tutukluluk serüvenini ben de büyük bir kaygıyla izliyorum. Bu Terörle Mücadele Yasası'nın haksız yorumlara yol açtığı yorumu, eskiden beri var. Önümüzde yeni bir demokratik anayasa süreci var. Umuyorum ki bu demokratik anayasa sürecini de beklemeden bu tür yanlış yorumlara, haksızlıklara ve mağduriyetlere yol açabilecek olan maddelerde bir düzeltme yapabiliriz. Düşünce ve ifade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz. Düşünce ve ifade özgürlüğü olmadan sanat olmaz, kitap olmaz, yaratıcılık olmaz ve insanlık gelişmez. Buna bütün kalbimle inanıyorum ve Türkiye'nin 1980'lerden gelen, daha eskilerden gelen bu tortulardan kurtulacağını ümit ediyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir