Zaytung'a kardeş geldi

Tamamı Zaytung muhabirlerinden oluşan ekip Zaytung'dan ayrılıp kırk kişilik bir kadroyla 'Resmi Gaste'yi hayata geçirdi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber ’ mottosuyla ve yaptığı mizahi mizansen haberlerle 2010’dan bu yana her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşan Zaytung’da geçtiğimiz aylarda bir ayrılık yaşandı.

Tamamı Zaytung muhabirlerinden oluşan kırk kişilik ekip 'Resmi Gaste’yi hayata geçirdi.

Kurucu ekipten Cengiz Bayram, H. Nihat Güneş, Evren Kuçlu ve Uğur Ceviz kendi deyimleriyle bu bekar evine neden çıktıklarını ve baba evinden neden ayrıldıklarını Radikal'e anlattılar.

untitled-2-001.jpg

Zaytung'un kurucu ekibinde bulunan Cengiz Bayram, H. Nihat Güneş, Evren Kuçlu ve Uğur Ceviz ayrılık nedenlerini  şu sözlerle anlattı:

"Her şeyden önce Zaytung, bünyesindeki yazarlara kendini değersiz hissettiren bir tutum içindeydi. Haberlerini yayınladıkları yazarlara teşekkür etmek bir yana 'Tanışalım, kimsiniz?' bile demiyordu. Üretilen haberler seçilirken eski kriterler kaybolmuştu sanki. Ayrıca çok fazla sayıda haber girişi olduğu için Zaytung'un kısıtlı haber yayınlama politikası birçok kişinin çabasını karşılıksız bırakıyordu."

Bu konularda ilginizi çekebilir