Zenginler mi hastalanır oldu, yoksullar mı bağışıklık kazandı

DSÖ, "Sağlık konusunda zengin ve yoksul ülkeler arasındaki fark azaldı. Kaydedilen gelişmeler hedeflerin halen gerisinde" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
 

CENEVRE - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sağlık konusunda zengin ve yoksul ülkeler arasındaki uçurumun son yıllarda büyük ölçüde kapandığını bildirdi.

DSÖ, dünya genelinde sağlığa ilişkin istatistiklere yönelik bu yılki raporunu yayımladı.

Örgüt yetkililerinden Ties Boerma, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, sağlık konusunda gelişmeler kaydedilse de Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin halen çok gerisinde kalındığını vurguladı.

Boerma, 2000 yılında kabul edilen bu hedeflerin zengin ve yoksul ülkeler arasındaki uçurumun azaltılmasına yönelik olduğunu, büyük yatırımlar sayesinde sağlık alanında önemli gelişmelerin kaydedilebileceğinin görüldüğünü belirtti.

En yoksul ülkelerde, zengin ülkelerin yardımlarıyla çocuk ölümlerinin 1990'dan bu yana yüzde 39 azaldığına dikkati çeken Boerma, ancak yine de bu gelişmelerin yeterli olmadığını söyledi.

Boerma, 2015'e kadar 5 yaşın altındakilerde ölüm oranının üçte iki azaltılmasının hedeflendiğini hatırlatarak, sağlık konusunda dünyanın halen çok adaletsiz olduğunu kaydetti.