Zero Weight ile Premier Lig'e girdi

Kastamonu Merkez’de üretime başlayan yeni tesisle güçlerine güç kattıklarını söyleyen Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, "Şu anda dünya erkek hazır giyiminin'Premier Ligi'ndeyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - 25 yıldır Türkiye'de erkek modasına yön veren isimlerden biri olan Ramsey; Kastamonu, Karabük Safranbolu ve çevresinde yoğunlaştırdığı yatırımlarına bir yenisini daha eklerken, önümüzdeki yıl da yurtiçi ve yurtdışında 10'ar olmak üzere toplam 20 yeni mağaza açmayı planlıyor. Kastamonu'da faaliyete geçen ve yılda 500 bin adetlik üretim yapan gömlek fabrikası 1 milyon 200 bin euroya mal oldu. Ramsey'in Türkiye'de ilk kez takım elbiseyi yüzde 50'ye yakın oranda hafifleten teknolojisi Zero Weight ile yepyeni bir dönemi başlattığını ifade eden Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, "Fabrikalarımızda en yüksek kalite standardında üretim yapısına sahibiz. Üretim gücümüzü yenilikle besliyoruz" dedi. Bu yıl 150 milyon TL ciro hedefleyen Ramsey, önümüzdeki yıl ise çıtayı çok daha yukarı çıkararak 210 milyon TL ciroyu yakalamayı planlıyor.

Ramsey, Türkiye ve yurtdışındaki büyümesini üretim tesisleri ve yenilikçi yatırımlarından aldığı güçle sürdürüyor. Kastamonu Araç ve Karabük Safranbolu'da yer alan iki üretim tesisinde takım elbise, pantolon ve ceket üretimi yapan Gürmen Group'un Kastamonu merkezdeki yeni fabrikası yılda 500 bin adet gömlek üretiyor. Safranbolu ve Kastamonu çevresindeki yatırımlarla bölgesel kalkınmaya katkı adına da önemli bir model yarattıklarını belirten Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, özellikle iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu geliştirdikleri teknolojileri Zero Weight ile birlikte Ramsey'in 25 yıldır sürdürdüğü yenilikçilik iddiasının meyvelerinin alındığı verimli ve yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Yılda 500 bin adet gömlek üretiyor

İlk üretim tesisini Kastamonu Araç'ta açtıklarını, peşinden Karabük Safranbolu yatırımının geldiğini hatırlatan Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, Ramsey'in hızlı gelişimini desteklemek adına bir de gömlek fabrikası açmaya karar verdiklerini söyledi.

Kastamonu Merkez'de üretime başlayan tesiste gazetecilerle bir araya gelen Doğan, "Araç ve Safranbolu'da ceket, pantolon ve takım elbise üretiyoruz. Merkezi kesim sistemimiz, planlama bölümümüz ve tüm fabrikaların yönetim merkezi Safranbolu'da, bu nedenle amiral gemimiz Safranbolu. Kastamonu Merkez'de üretime başlayan yeni tesisimizle üretim gücümüze güç kattık" dedi. Kastamonu'daki gömlek fabrikasının toplam 1.2 milyon euroya mal olduğunu ifade eden Doğan, bu yatırımla yılda 500 bin adet gömlek ürettiklerini belirtti.

Hedef, 210 milyon TL ciro

Safranbolu, Araç ve Kastamonu Merkez'deki 3 fabrikada günlük 2 bin 100 adet ceket, 2 bin adet pantolon ve 2 bin adet gömlek üretim kapasitesine sahip olduklarını vurgulayan Hüseyin Doğan, takım elbisede ise üretim kapasitelerinin yıllık 550 bin adede ulaştığını açıkladı.

Bu yıl 150 milyon TL ciro hedeflediklerini belirten Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, 2012 yılında ise 210 milyon TL ciroya ulaşacaklarını belirtti. 2012'de yüzde 30-35'lik büyümeyi sürdüreceklerini ifade eden Doğan, "4 bin 500 m2'lik yani 2.5 milyon euroluk yatırım yapacağız. 2012'de 10'u yurtiçi,10'u da yurtdışında olmak üzere toplam 20 mağaza açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Şu anda toplam cironun yüzde 60'ının Türkiye'den elde edildiğini söyleyen Doğan, "Zaman içerisinde toplam cironun yüzde 70'i yurtdışı mağazalarında yapılan satışlardan gelecek" dedi.

Dönüşüm süreci yaşanıyor

Güçlü üretim altyapısına sahip Ramsey'de son yıllarda bir dönüşüm süreci yaşandığına dikkat çeken Doğan, şunları söyledi: "Bu süreçte üretici kimliğinden marka kimliğine, toptan dağıtım ağından perakendeciliğe, klasik erkek giyimden erkek moda markasına başarılı bir geçiş yaptık."Ramsey'in güçlü üretim altyapısı, inovatif ürün geliştirme kabiliyeti ve markalaşma konusunda yaptığı yatırımların yanı sıra mağazalaşmada da önemli adımlar attığına dikkat çeken Doğan, Ramsey'in halen yurtiçinde 57 mağaza, 46 corner, yurtdışında ise aralarında Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan, Güney Afrika, Uganda ve Lübnan'ın bulunduğu 17 ülkede 36 mağaza ve 16 cornerla toplam 155 noktada müşterilerine ulaştığını kaydetti. Yurtdışında özellikle Rusya pazarında Moskova ve St. Petersburg'da başlattıkları hızlı büyümeyi ülkenin diğer şehirlerinde de sürdürmek istediklerinin altını çizen Doğan, "Yeni fırsatlara bakıyoruz. Konjonktür uygun olduğunda Kuzey Afrika, komşularımız ve yakın coğrafyamız da büyüme stratejimiz içinde yer alıyor. Mağazalaşma yatırım süreçlerimizi yurtiçi ya da yurtdışı olarak ayırmıyoruz. Bizim için önemli olan doğru lokasyonlarda yatırım yapabiliyor olmak" dedi.

Ramsey'in Kastamonu Araç'taki fabrikasında 370, Karabük Safranbolu'daki fabrikasında 970 kişinin çalıştığını, son olarak Kastamonu Merkez'de açılan gömlek fabrikasında ise 250 kişinin istihdam edildiğini belirten Hüseyin Doğan, "Bölgedeki toplam istihdamımız yaklaşık 1.500 kişi. Bunun üzerine yurtiçi ve yurtdışı birimlerimizde çalışanlarımızı dahil ettiğimizde bu rakam 2 bin 500 kişiye ulaşıyor. Bu bölgede yatırım yapmamızda kendi memleketimiz olması, araştırma ve fizibilite çalışmalarımız sonucu elde ettiğimiz tekstil sektörü için gerekli şartların uygunluğu etkili oldu. 1988 yılından itibaren Ramsey'in fabrika yatırımı için Anadolu'ya gelmesiyle bölgede zaten bir lokomotif etkisi oluşturduk. Anadolu'ya ilk yatırımları markaların başında geliyoruz. Bu süreç hazır giyime yönelik yatırımların, yeni fabrikaların da yolunu açtı. Bizim adımımız diğer yatırımcılara da güven verdi, yeni fabrikalar açıldı" dedi.

Yatırımlarımız bölge kadınlarına iş yarattı

Bölgede demir-çelik yatırımları nedeniyle daha önce erkeklerin çalışmasına uygun bir istihdam ortamının bulunduğunu, grubun yaptığı hazır giyim yatırımı ile kadınların da çalışma hayatına dahil olduğunu vurgulayan Hüseyin Doğan, şöyle devam etti: "Hazır giyim kadın çalışanların yoğunluklu olduğu bir işkolu. Bizim mevcut yatırımlarımızda da kadın çalışanlarımız yoğunlukta. Bölgede kadınların iş hayatına dahil edilmesi, endüstriyel hayata katılması anlamında önemli bir adım attığımıza, bölgesel kalkınmaya katkı konusunda da güçlü bir model yarattığımıza inanıyoruz" dedi. Doğan, "Bölgeden olmamız, doğduğumuz topraklara yatırım isteğimiz bölgeye yatırım yapmamızı hızlandırdı. Bölgedeki eğitimli işgücü potansiyeli, marka olarak eğitime verdiğimiz destekler verimliliğimizi artırarak işimizi oldukça kolaylaştırdı" diye konuştu.

Gardıroplar Zero Weight'la yenileniyor

Zero Weight teknolojisine yatırım kararında dünyadaki erkeklerin takım elbise giyme alışkanlığındaki zorunlu değişimi iyi gözlemlemelerinin etkili olduğunu vurgulayan Doğan, "Erkeklerin artık otomobilinde klima ya da ısıtıcı var… Ofisinde, evinde de aynı şekilde. Doğa şartlarıyla artık birebir temas halinde değiller. Hareketlerinin kısıtlanmasını istemiyorlar, hem üzerlerindeki yükü azaltmak hem de dinamizmlerini artırmak istiyorlar. Takım elbisenin şık duruşundan da vazgeçmiyorlar. Zero Weight erkeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte bir ürün. Erkeklerin bu talepleri son 4 yıldır var. Çok yoğun talep alıyoruz, erkekler Zero Weight takım elbisenin rahatlığını gördükçe gardıroplarını Zero Weight ürünleriyle yenilemeye başladı" dedi. 

"Zero Weight'le takım elbise satışlarımız yüzde 53 arttı"

Zero Weight'in Ramsey'in takım elbise satışlarına da ivme kazandırdığına dikkat çeken Hüseyin Doğan, "Dünyada takım elbise satışlarında düşüş yaşanırken bu yılın 9 ayında bizim takım elbise satışlarımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 arttı. Bu oran yılın son çeyreğinde daha da artacak gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

Avrupalı devler kapımızda

Ramsey'de yatırımların sürekli olduğunu ifade eden Hüseyin Doğan, her yıl inovatif ürün geliştirme ve yenilemeye kesintisiz yatırım yaptıklarını açıkladı. 25 yıldır sektörde yenilik iddiasıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Doğan, bunun en iyi örneklerinden birinin takım elbisenin ağırlığını yüzde 50'ye kadar hafifleten Zero Weight teknolojili ürünler olduğunu vurguladı. Hüseyin Doğan, patent başvurusunu da yaptıkları Zero Weight'in yarattığı etkiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bu konuda Türkiye'de rakibimiz yok. Şu anda dünya erkek hazır giyiminin 'Premier Ligi'ndeyiz. Avrupalılar'dan Zero Weight takım elbiseye yönelik büyük talep var. Zero Weight teknolojili ürünleri kendi koleksiyonlarında kullanmak isteyen Avrupalı dev markalar kapımızda. Ancak biz bu teknolojiyi Ramsey için özel geliştirdik, bu yüzden Ramsey koleksiyonları dışına kullanmayı düşünmüyoruz."

Zero Weight konseptini bir erkeğin ihtiyacı olan ve kullandığı tüm ürünlerde yaygınlaştıracaklarını söyleyen Hüseyin Doğan, şöyle devam etti: "Zero Weight teknolojili takım elbise, pantolon ve ceket koleksiyonlarımızda yüzde 50 paya ulaştı. 2012 yaz koleksiyonumuzda Zero Weight teknolojisiyle üretilen gömlekler satışa sunulacak. Gömlekle birlikte 2012 yılından itibaren Zero Weight paltolar da koleksiyonumuzda yerini alacak. Bir erkeğin ihtiyaç duyacağı tüm ürünlerde bu teknolojiyi kullanmak için test çalışmalarımız da sürüyor. Artık moda sektörü için hafiflik, rahatlık ve dinamizm çok önemli. Hazır giyim sektörü de bu alandaki yatırımlara ağırlık veriyor, biz de enerjimizi Zero Weight başta olmak üzere inovatif ürünlere vermeye devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir