Zeybekci'den Berkin Elvan açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gezi olayları sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, "Sebebi ne olursa olsun Türkiye'de hiçbir insan ölmemeli, canını kaybetmemeli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanıp 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan hakkında konuştu. Zeybekc i, "Sebebi ne olursa olsun Türkiye'de hiçbir insan ölmemeli, canını kaybetmemeli" dedi. 

Bakan Zeybekci, yerel seçimlerde "provokasyon olabileceği" yönündeki uyarıların hatırlatılması üzerine, duyarlı davranan muhalefet partilerine teşekkür ederek, şunları söyledi: "(Berkin Elvan'ın ölümü) Sebebi ne olursa olsun, Türkiye'de hiçbir insan ölmemeli, canını kaybetmemeli. 

Orada Gezi olayları sırasında olmaması gereken yerlerde, olmaması gereken insanların tarafından kullanılan bir yavrumuz. Kazara, istemeden yani polisin orada nişan alarak gaz fişeği atması ve insanların kafasına denk gelmesi diye böyle bir şey asla ve asla mümkün değil. 

Kazara denk gelen bir şeyden dolayı yaralandı yavrumuz. Uzun bir süre hayat mücadelesi ve sonunda kaybettik. Kaybedilen her yavru bizim yavrumuzdur. Sebebi ne olursa olsun dökülen gözyaşları bütün bu ülkenin analarının gözyaşıdır. Allah rahmet eylesin yavrumuz inşallah sabidir ve öbür tarafta annesine sevdiklerine şefaatçi olarak onları orada cennettinde bekliyor olur inşallah" Bu olayı suistimal eden, istirmar eden, kullanan kesimlerin olduğunu vurgulayan Zeybekci, şu ifadelerini kullandı: "Bununla ilgili de bir cana daha kıyıldı, birileri tarafından da üstlenildi. İbret alınacak bir şeydir. 

Bu olaylarda ülkemizin milletin iradesine dayanan milletin teveccühleriyle çok yüksek derece, milyonlarca oy alan siyasi partilerimizin buna duyarlı davranmaları ve bununla ilgili hassasiyet çağrıları bizim için çok sevindirici. Ben milletimize uyanık olmalarını tavsiye ediyorum. Bütün siyasi partilerimize de bu tuzaklara düşmemek üzere bu alanlardan uzak durulmasına gerektiğine inanıyorum. 

Başta AK Parti, CHP, MHP, BDP ve tüm siyasi partilerin bu alanlara çekilmeye çalışılacaktır. Özellikle gençler çekilmeye çalışılacaktır, daha başka şeyler de yapılacaktır. Bunlar her şekilde beklenebilir olabilir şeyler. Çünkü o insanlar için canın kıymeti yoktur, dökülen anaların göz yaşlarının kıymeti yoktur, kaybedilen yavruların kıymeti yoktur. Onlar bu ülkeyi karıştırıp, bu ülkeyi başka noktaya götürmek isteyen satılmış ruhlar ve beyinlerdir"  Zeybekci, daha sonra partisinin Bozkurt ilçesinde düzenleyeceği mitinge katılmak üzere bu ilçeye gitti.