'Zeytin Dalı Harekatı' üçüncü gününde

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı" 3. gününde devam ediyor. TSK dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 3'üncü gününde kara operasyonuyla devam ediyor.

İlk gün hava operasyonuyla belirlenen mevziler imha edilirken, TSK birlikleri, dün Kilis'in Gülbaba mevkisinden kara birlikleriyle Suriye'ye girdi. Hem havadan hem de karadan ÖSO güçleriyle birlikte Afrin'in 5 kilometre içine kadar giren birlikler, 11 köyü PYD-YPG/PKK'dan aldı.

Türk jetlerinin 45 hedefi vurduğu Afrin bölgesinde operasyonlar, 3'üncü gününde devam ederken, Azez bölgesinde de teröristlerle ÖSO güçleri arasında sert çatışmalar olduğu bildirildi. Gece boyunca, Kilis ve Hatay sınırlarından topçu atışıyla destek verilen operasyona katılacak Türk askerleri ile ÖSO güçlerinin Hassa ilçesinin sınırına sıfır noktasındaki hareketliliği de sabah saatlerinde devam etti.

Tankların bakımını ve ikmalini yapan özel tankçı birlikleri, sabah hazırlıklarını sürdürdü. Çok sayıda 'M60T' tankı, art arda sıralandı. Bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan ÖSO'ya bağlı birlikler de bulunuyor.

Kilis'ten top atışları yapılıyor

Harekat kapsamında Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten de top atışları yapılıyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun da katıldığı harekatın üçüncü gününde Afrin'deki hedeflere ilerleyen birliklere top atışlarıyla destek veriliyor.

Sınırda konuşlu TSK'ya bağlı birliklerce terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara yönelik zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor.

Bu arada, sınırdaki birliklere de askeri araç takviyesi yapılıyor.

19 roket isabet etti

Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, operasyon boyunca, toplam 19 roket isabet etti. Her iki bölgede 1 kişi öldü, 17'si Suriyeli 54 kişi de yaralandı. Reyhanlı'da roketlerin isabet ettiği bölgede ise 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yeri hasar gördü.

Reyhanlı Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde, ilçedeki yerleşim alanına düşen 9 roketin bıraktığı hasarın izlerini temizlemeye başladı. Hatay Belediyesi Mehteran Takımı da Oğulpınar Hudut Karakolu'nda askerlere moral konseri verdi.

İncirlik'ten askeri malzeme taşındı

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk 2 gününde Türk F-16 savaş uçaklarının yoğun olarak kullandığı Adana'daki İncirlik Üssü'nde bugün kargo uçakları operasyon bölgesine askeri malzeme taşıdı.

Hangarlar bölgesinde Türk askerlerinin yoğun hareketliliği dikkat çekerken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçaklarının beklediği gözlendi.

Türk kargo ve tanker uçaklarının da havalandığı bölgede, ABD'ye ait kargo ve tanker uçakları da kalkış ve iniş yaptı.

Orgeneral Akar incelemede bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları dün Hatay'a gitti. Komuta kademesi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerde denetleme ve inceleme yaptı.

Erdoğan: Operasyonu kısa sürede tamamlayacağızErdoğan: Operasyonu kısa sürede tamamlayacağız

Bu konularda ilginizi çekebilir