Zeytinburnu olaylarında 13 tutuklama

Geçtiğimiz günlerde ilçede meydana gelen çatışmaları organize ettikleri iddiasıyla gözalatına alınan 60 kişiden 13'ü tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zeytinburnu'daki olaylara ilişkin gözaltına alınıp Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 60 kişiden 13'ü tutuklandı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, dün 2 grup halinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 60 kişi, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ve diğer savcılarca sorgulandı.

İlk getirilen BDP'li gruptan 15, karşıt görüşlü gruptan da 12 olmak üzere toplam 27 şüpheli tutuklanma istemiyle İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilirken, her iki gruptan 33 kişi de serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan 15 kişilik BDP'li gruptan 10'u, "terör örgütü adına eylem yapmak" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklanırken, 5'i de serbest kaldı.

Nöbetçi hakimlik, karşıt görüşlü 12 kişiden 3'ünün "örgüt faaliyetleri çerçevesinde halkı ırk farkı gözeterek birbirine karşı eylemde bulunmaya, karşılıklı kavgaya, kargaşaya ve kaos ortamı oluşturmaya çalışmak, kamu düzenini bozmak, toplumsal ayrıştırmaya neden olacak şekilde provakatif eylem hazırlığı içerisinde olmak" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Bu kişilerden 9'u ise salıverildi.

Zeytinburnu'ndaki olaylara ilişkin böylece toplam 13 kişi tutuklanmış oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir