Zeytinburnu'nda patlama!

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindeki tramvay durağının yakınındaki bir iş yerinde patlama oldu. Patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğu sanılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zeytinburnu ilçesinde Mithatpaşa tramvay durağı yakınında bir binanın giriş katındaki dükkanda patlama meydana geldi. 

Olayın ardından bölgeye giden itfaiye ekipleri, çıkan yangına müdahale etti, itfaiye ekiplerinin yardımı ile binanın üst katlarında kalan vatandaşlar tahliye edildi.

3 ölü, 11 yaralı
Patlamada binada bulunan ve yoldan geçenlerin de aralarında olduğu 11 kişi yaralandı. Akşam saatlerinde ise patlamanın olduğu bina enkazından 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı haberi geldi.

Ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Yaralananların isimleri şöyle; Abbas Boramant, Ayhan Işık, Serdar Topuz, Abdullah Kabasakal, Yunus Pazarcıklı, Aybüke Şevkan, Birol Üstün, Faruk Kondova, Hüseyin Akarsu.

İtfaiye ekipleri, patlamanın olduğu bina ile yandaki binalarda oturanları da tahliye etti. Yoğun dumandan etkilenen Oktay Akçay isimli bir itfaiyeci de hastaneye kaldırıldı.

Hamile kadın balkondan atladı

Gaz sıkışmasının neden olduğu tahmin edilen patlamada, binanın 2. katında yaşayan hamile bir kadının da panikle balkondan atladı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Ayşe Akıllı, tedavi altına alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Akıllı'yı hastanede ziyaret etti.

Vali Mutlu: Terör saldırısı değil

Olaydan sonra ilk açıklamayı yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'da meydana gelen patlamanın gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasından kaynaklandığını belirterek, olayda biri ağır 3 kişinin yaralandığını bildirdi. 

Mutlu, yaptığı açıklamada, Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki plastik ambalaj konusunda çalışan bir iş yerinde patlama meydana geldiğini belirtti. 

Olay yerine itfaiye ve ambulansların sevk edildiğini ifade eden Mutlu, patlamada yaralanan 3 kişinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Mutlu, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi. 

Vali Mutlu, herhangi bir terör saldırısının söz konusu olmadığını vurguladı. 

Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.

Ardından İstanbul Valiliği'nden ikinci bir açıklama geldi. Açıklamada, saat 12.00 sıralarında Zeytinburnu'da imalathane olarak kullanılan bir işyerinde patlama meydana geldiği anımsatıldı.

İtfaiye ekiplerinin ilk değerlendirmelerine göre olayın gaz sıkışması ya da tüpgaz patlaması sonucu meydana geldiği belirtilen açıklamada, "Terör saldırısı değildir. Olayda 1'i ağır 8 vatandaşımız yaralanmış, bir itfaiye erimiz de yoğun dumandan etkilenerek tedavi altına alınmıştır" denildi. 

İGDAŞ: Binada doğalgaz tesisatı yok

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.30 sıralarında Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak No: 3 adresindeki binanın bodrum katında bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın meydana geldiği bodrum katında bulunan ambalaj atölyesinde doğalgaz tesisatının bulunmadığı, dolayısıyla doğalgaz kullanılmadığı tespit edilmiştir" bilgisine yer verildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok olay yerinde incelemede bulundu

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok,  Zeytinburnu'da patlama meydana gelen alanda incelemede bulundu. 

Altınok, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk bilgilere göre patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklı olduğunu aktararak, biri ağır 8 kişinin yaralı olduğunu söyledi.

"Enkaz altında bir kişi olabilir"

Patlama nedeniyle binada çökme tehlikesi bulunduğunu kaydeden Altınok, "Enkaz altında bir kişinin olma ihtimalinden söz ediliyor. Fakat kesin değil. Ona ulaşabilmek için arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışıyor. Bunun farklı yerlere çekilmemesi lazım. Buna benzer patlamalar daha önce de oldu. İnşallah can kaybı yoktur. Yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyoruz" diye konuştu.

Altınok, imalathanenin ruhsatsız olduğu yönündeki iddialara ise bu konuda herhangi bir bilgi olmadığı yönünde cevap verdi.

Biri itfaiye eri 11 yaralıdan 7'si taburcu oldu

Alınan bilgiye göre, patlamada yaralı sayısı 11' yükseldi. Biri itfaiye eri 11 kişiden 7'si taburcu edildi. 

Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak'ta 4 katlı bir binanın zemin katındaki iş yerinde meydana gelen patlamada yaralananların kimlikleri belli oldu. 

Patlamada itfaiyeci Oktay Akçay, Ayşe Akıllı, Abbas Boramant, Ayhan Işık, Serdar Topuz, Abdullah Kabasakal, Yunus Pazarcıklı, Aybüke Şevkan, Birol Üstün, Faruk Kondova, Hüseyin Akarsu yaralandı.  

Patlamada binanın birinci katından atlayan 28 yaşındaki 8,5 aylık hamile Akıllı ile Boramant, Işık ve Topuz'un tedaevileri sürürken, diğer yaralılar taburcu edildi.  

Yaralıların durumlarının ağır olmadığı belirtildi.  


 

Bu konularda ilginizi çekebilir