Ziraat, KOBİ'lere daha fazla 'enerji' ayıracak

Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, 2'nci Dünya Savaşı'nda kaçan fırsatın bu defa yakalanması gerektiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Son yıllarda yapılan atakla Türkiye'nin en çok Türk Lirası kredisi kullandıran banka olduklarına işaret eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Bundan sonraki süreçte enerjimizin biraz daha büyük kısmını KOBİ'lere ayırmak istiyoruz" dedi. Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ise "Bütün dünya krizle boğuşuyor, bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Genel Müdür Çağlar, bundan sonraki süreçte enerjilerinin büyük kısmını KOBİ'lere ayırmak istediklerini söyledi. Türkiye'de Ziraat Bankasının çiftçilerin de sürekli yanında olduğuna işaret eden Çağlar, şöyle dedi:

"Kriz döneminde Türkiye'de bankacılık sektöründeki KOBİ kredileri yüzde 2 geri giderken bizde Türkiye genelinde yüzde 12 arttı. Her zaman KOBİ'lerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Ama sadece KOBİ'ler değil çiftçimizin de her zaman yanındayız. 147 yıldır onların yanındayız. Bu enerjimizin bundan sonraki süreçte biraz daha büyük kısmını KOBİ'lere ayırmak istiyoruz. Son yıllarda yaptığımız atakla Türkiye'nin en çok Türk lirası kredisi kullandırmış olan bankasıyız."

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da Türkiye'de özellikle de Anadolu'nun sanayi kalkınmasında KOBİ'lerin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bütün dünya krizle boğuşurken, krizden nasıl çıkacağını düşünürken Türkiye finansal yapısı sayesinde krizden çok fazla etkilenmedi. Bu fırsatı da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yani bütün dünya dururken bizim kalkınmamız gerekiyor. Bunu 2. dünya savaşı esnasında yapamadık. Dünya savaştayken biz de savaşın bitmesini bekledik. Ama şimdi öyle değil. Bir ivme içindeyiz. Bir alt yapımız var. Bunu başaracak durumdayız."

Bu konularda ilginizi çekebilir