Ziraat'tan Van'a 'Girişimci Şubesi'

Ziraat Bankası Bölge Başkanı Bayat, şubenin Van ekonomisinin canlanmasında aktif rol alacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
VAN - Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Kemalettin Bayat, ilk girişimci banka şubesini Van'a açtıklarını belirterek, "Van ekonomisinin canlanmasında bu banka şubemiz aktif rol alacaktır" dedi.
Ziraat Bankası İpekyolu Şube Müdürü Ercan Durmuş ile birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Bayat, deprem sonrası esnaf ve sanayiciye verilen kredilerle ilgili görüşme yaptı.
Ziraat Bankası olarak ilk girişimci şubeyi Van'a açtıklarını ifade eden Bayat, "Van ekonomisini canlanmasında bu banka şubemiz aktif rol alacaktır. Deprem sürecinde Van Bölge Başkanlığı olarak aktif bir şekilde hizmet vermek için yoğun çaba gösterdik. Tadilatı devam eden merkez şubemiz şubat ayında hizmet vermeye başlayacak" dedi.
Depremden sonra KOSGEB aracılığıyla müracaat eden 19 firmaya 100'en bin, 49 firmaya ise 30'ar bin lira kredi kullandırdıklarını anlatan Bayat, 60 müşterinin dosyasını da Kredi Garanti Fonu'na gönderdiklerini kaydetti.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu ise, Van'daki esnaf ve tüccarların yaralarının sarılması için kamu bankalarının öncülük yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Tüccarımız, sanayicimiz ve esnafımız depremlerden ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Kent ekonomisi durma noktasına geldi. Bu durumdan çıkmak için öncelikle kredi kaynaklarının devreye girmesi, zor durumda olan tüccar, sanayi ve esnafın desteklenmesi gerekir. Bu konuda kamu bankalarının öncülük etmesi en büyük beklentimizdir. Bizler bankaların risklerini minimum seviyede tutup buna göre kredilendirme yapmasını istiyoruz."
Bugün itibariyle KOSGEB'e kayıt yapan KOBİ sayısının yaklaşık 11 bin olduğunu dile getiren Nadiroğlu, bunlardan 7 bininin kredi için müracaat ettiğini bildirdi. Nadiroğlu, bankaların bu başvuruları biran önce değerlendirerek sonuçlandırması gerektiğini kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir