”Ziyaret yanlış anlaşılmaları giderecek”

Başbakan Erdoğan, Çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Azerbaycan'a hareketinden önce basın toplantısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin son dönemde kamuoyunu meşgul eden yanlış anlama ve algılamaların giderilmesine vesile olacağını umduğunu söyledi.

Çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Azerbaycan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmelerinde düşüncelerini paylaştığını belirterek, ''Bu ziyaretimizde baş başa görüşmek suretiyle tekrar bunları paylaşacağız. Gerek Türkiye-Azerbaycan gerek Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri, Türkiye-Ermenistan ilişkileri, tüm bunları bölgeyle ilgili olarak değerlendirme fırsatımız olacak. Kafkasya istikrar ve işbirliği platformunun tekrar ne anlama geldiğini, bu alanda ne gibi adımlar attığımızı, bunları görüşme konuşma fırsatımız olacak'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Kürt meselesi konusunda tarihi fırsatlar olduğu'' yönündeki açıklamasını değerlendirirken, ''Sayın cumhurbaşkanımız burada bir iyi niyet ortaya koymuştur. Herkes de iyi şeylerin gayreti içinde olursa iyi şeyler olur'' dedi.

Erdoğan Nabucco Projesi ile ilgili olarak da ''Türkiye işin başında neredeyse bugün de oradadır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'a çalışma ziyaretinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik ediyor.