Zonguldak'ta 6 ev boşaltıldı

Zonguldak'ta, sağanak yağmurdan dolayı 6 ev yıkılma tehlikesi üzerine tahliye edildi. Heyelanda, bir köpek ile 10 tavuk telef oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zonguldak'ta Tepebaşı Mahallesi'nde Yakup Yenitürk'e ait 3 katlı evin bahçesinde heyelan meydana geldi. Yenitürk ait bina ile komşularına ait 5 evin çevresi toprakla doldu. Heyelanda 11 aylık kangal cinsi köpek ile 10 tavuk toprak altında kalarak telef oldu. İhbar üzerine olay yerine polis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Zonguldak Belediyesi ekipleri yönlendirildi. AFAD ekipleri, heyelan nedeniyle can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden evlerin boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine çevredeki 6 evde yaşayan yaklaşık 20 kişi tahliye edildi. Belediye ekipleri heyelan sahasının etrafını güvenlik şeridiyle çevirdi. 

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, sağanak yağmur nedeniyle heyelanın meydana geldiğini söyledi. Güngör, "Burada 6 hane var ve heyelan nedeniyle evleri boşalttılar. Ailelerin yakınları var onlar güvenli yere yerleştirilecek. Yarın belediye ile birlikte hasar tespit çalışmalarını yapacağız. Binalar çok kötü durumda. Arka taraftan bel vermiş durumda. Vatandaşlarımıza gerekli yardımı yapacağız" dedi. 

Köpeğine üzüldü

Heyelanda evi zarar gören Yakup Yenitürk ise köpeğinin havlamasıyla dışarıya çıktıklarında toprak yığınlarını görünce eşi, kızı ve torununu alarak kaçtıklarını söyledi. Heyelanı köpeğinin havlamasıyla son anda fark ettiğini belirten Yenitürk, şöyle dedi: "Köpeğimi kurtarmaya çalışırken alamadım. Hayvanı alsam heyelan beni de alacaktı. Bu yaştan sonra bunu da görecekmişiz. Bize bir şey olmadı ya. Köpek gitti, en çok ona üzülüyorum, kurtaramadım. Heyelan nedeniyle bina yatık. Geceyi komşularımızda geçireceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir