Zor dönemde moral veren taraf olmalıyız

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yaşanılan zor dönemlerde büyük oyuncuların iş dünyasına moral aşılamasının önemine dikkat çekerek "Büyük oyuncuların krize hazırlanması ile krizi hazırlamak arasında ince bir çizgi vardır. Biz bunu hiç karıştırmamak ge

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN

ÇORUM - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Yaşanılan zor dönemlerde moral bozan değil morali düzelten iş hayatına bakışı daha pozitif hale getirme sorumluluğunun büyük oyunculara düştüğünü düşünüyoruz. Büyük bir oyuncu ve bu sorumluluğun farkında olarak biz özellikle kriz süreçlerinde zaten zorlaşan koşulları daha da zorlaştıracak değil kolaylaştıracak muhataplarımızın, müşterilerimizin doğrusunu da gözeterek iş yapmaya çalışıyoruz. Büyük oyuncuların krize hazırlanması ile krizi hazırlamak arasında ince bir çizgi vardır. Biz bunu  hiç karıştırmamak gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye İş Bankası'nın DÜNYA Gazetesi işbirliği ile düzenlediği İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın 26'ncı durağı Çorum oldu. İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın açılışında konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yaşanılan zor dönemlerde büyük oyuncukların moral bozan değil morali düzelten iş hayatına bakışı daha pozitif hale getiren bir sorumluluk ve yaklaşım içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Bali, İş Bankası olarak bu sorumluluğun farkında olarak taahhütlerini her dönemde sürdürdüklerini ifade ederek "Büyük bir oyuncu olarak bu sorumluluğun farkında olarak biz özellikle kriz süreçlerinde zaten zorlaşan koşulları daha da zorlaştıracak değil kolaylaştıracak muhataplarımızın, müşterilerimizin doğrusunu da gözeterek iş yapmaya çalışıyoruz. Bunu da bir milli refleks olarak yapıyoruz. Büyük oyuncuların krize hazırlanması ile krizi hazırlamak arasında ince bir çizgi vardır. Biz bunu  hiç karıştırmamak gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Daha çok sektöre ve daha çok müşteriye dokunduk

Çorum'u ‘sanayileşmede dinamik ve KOBİ kenti' olarak nitelendiren Bali, hem kredi hem mevduat cephesinde ilde önemli bir büyüme ivmesi yakaladıklarını aktardı. Bali, 2010 yılı Haziran ayı itibariyle 1.5 milyonu aşkın KOBİ müşterileri olduğunu ve bu firmalara sağlanan nakdi krediler toplamının 17 milyar TL'yi geçtiğine işaret ederek Türkiye genelindenakdi ticari krediler toplamının ise 54 milyar TL'yi aştığını bildirdi. Bu rakamında bankanın toplam kredi hacmimizin yüzde 70'ini oluşturduğuna dikkat çeken Bali, "Nitekim en yakın bankadan 4 milyar TL'nin üzerinde diğer yakın bankalardan 12 milyar TL'nin üzerinde mutlak farkla nakdi ticari kredide faaliyetimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bali, bu kredi hacmine de daha fazla sektöre ve daha fazla müşteriye değerek yarattıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Türkiye'nin özellikle zor zamanlarında bu taahhüdümüzü gerek iş yapış biçimlerimizi en ufak değişiklik olmadan, tabiri yerinde ise yalpalama söz konusu olmaksızın sürdürme eğiliminde olduk. Bu dur kalk değil, yolda giderken sürekli atı değiştirmek değil, yolda giderken ne yapılması gerekiyorsa taahhüdümüzü koruyarak yaptık."

Bali, müşterilerin her zaman kendilerine ‘İşler nasıl gidecek?' diye sorduğunu ve kendilerinin de tereddütsüz bir biçimde ‘iyi gidecek' diye cevapladığını belirterek "Sadece iyi gidecek değil iyi yapacaksınız ki iyi gidecek deriz. Özellikle içinde bulunduğumuz değişik türbülansların olduğu dönemde bu iş yapma tarzının çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Konukoğlu: Yaptığımız hayır işleri öbür dünyaya EFT yapmak

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep'in başarısında, Gaziantepli sanayicilerin Gaziantep'i terketmemesinin büyük rolü bulunduğunu söyledi. Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile her yıl 1.500'ün üzerinde üniversite öğrencisine burs, 20 bin öğrenciye kırtasiye ve kıyafet, 65 bin aileye de kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi. Kazandıkları oranında hayır işleri yapmayı "öbür dünyaya EFT yapmak" olarak tanımlayan Konukoğlu, hayır işi yapanın, kazancının zekatını verenin, içerisinden çıktığı halkı ile paylaşmasını bilenin, huzurlu ve mutlu olacağı gibi, her anlamda karşılığını fazlasıyla alacağını dile getirdi. Konukoğlu, Van'daki depremden etkilenenlerin yaralarının sarılması için dün 3 milyon lira katkı sağladıklarını anımsattı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir