Zorlu, alışveriş merkezini 2012'de açacak

AVM projesi hakkında bilgi veren Ahmet Nazif Zorlu, "Kültür merkezi, oteli rezidansı ile 5'i bir yerde bir proje" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul'da yaptıkları alışveriş merkezinin 2012 yılında açılacağını belirterek, "Kültür merkezi, oteli rezidansı ile 5'i bir yerde bir proje. Biz AVM içinde yapacağımız Kültür Merkezi'ne Broadway oyunlarını getireceğiz" dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nce (AMPD) bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "AMPD Perakende Zirvesi"nin öğleden sonra Jones Lang La Salle Türkiye Başkanı Avi Alkaş moderatörlüğünde düzenlenen panelde "Bugünden yarına AVM'lerde marka, mağazalarda perakende dinamikleri" konusu ele alındı.

Panelde konuşan Zorlu, yurt dışında alışveriş yaparken hayalinin gerçek olduğunu belirterek, İstanbul'da yaptıkları alışveriş merkezi hakkında bilgi verdi. Alışveriş merkezini yapacakları araziyi satın aldıkları gün çevreye duyarlı, beton yığını haline getirmeyen bir alışveriş merkezi yapacaklarını söylediklerini hatırlatan Zorlu, "85 bin metrekareyi bulan yeşil alan ve atık suları tamamen temizleyip bahçeyi sulayacağımız, çevreye duyarlı bir kompleks yapıyoruz" dedi.

Projeyi "5'i bir yerde" olarak adlandırdığını belirten Zorlu, "2012 içinde AVM'mizi açacağız. Kültür merkezi, oteli, rezidansı ile 5'i bir yerde bir proje. Bizim sürekli olarak yenilikler yapmamız ve yaşam merkezlerini oluşturmamız gerekir. Sadece iç dinamizmimiz ile kalmamız gerekir. Çevre ülkelerde de turizm ve alışverişi birleştirmemiz gerekir. 2020'de Türkiye bilhassa İstanbul alışveriş ve eğlence yeri olacaktır."

Zorlu, fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini, ileride e-ticaretin yüzde 20'lere çıkacağının söylendiğini ve kendi görüşünün de bu yönde olduğunu söyledi.

Türkiye'de çok güzel hizmetler olduğunu ve bir alışveriş merkezi olarak bir marka yaratmaları gerektiğine işaret eden Zorlu, şunları söyledi:

"Eğer biz kendi içimizde tamamen alışveriş merkezlerini çoğaltıp içimizde kalacaksak, yine o zaman da birbirimizi yemeğe başlıyoruz. Her sektörde olduğu gibi biz buna çok dikkat etmemiz lazım. Bana soruyorlar, 'Ahmet Bey şu markayı getiriyor musun?' diye. Bizim servis olarak bu hizmeti devam ettirmemiz, insanımızı eğitmemiz lazım. Devletin de içinde olması lazım. Biz yine alışveriş merkezi içinde kültür merkezi yapıyoruz. Devletin yapmadığını Zorlu Holding olarak sosyal sorumluluğumuz olarak oraya Broadway oyunlarını getireceğiz. Daha güzel yerler yaparsak yurt dışında da mutlaka reklamlarımızı yapmamız lazım. İşte Turizmde son senelerde yaptığımız reklam Türkiye'yi bir yerlere getirdi. Biz kendi içimize kapanık olmamamız lazım."

Zorlu, hayallerinin büyük bir kısmını gerçekleştirdiğini de belirterek, insanların alışveriş için birbirini ezmediği, rahatça alışverişini yapabildiği rahat ve huzurlu bir ülke hayal ettiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir