Zorlu Enerji, 8 ayda 1.8 milyar kWh elektrik sattı

Şirket, 2010 yılının ilk 8 ayında 650 aboneye elektrik sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş ve Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat ve Toptan Ticaret A.Ş, 2010 yılının ilk 8 ayında toplam 1 milyar 890 milyon 913 bin kWh elektrik satışı gerçekleştirdi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, yazılı açıklamasında, aralarında gıda, enerji, emlak, sanayi ve turizm sektörünün bulunduğu geniş bir yelpazede 650 aboneye elektrik sağladıklarını, elektrik ticaretinin Zorlu Enerji Grubu'nun önümüzdeki dönem büyüme alanlarının başında geleceğini belirtti.

Özozan, EPDK'nın yıllık 100 bin kWh ve üzeri tüketimi olan aboneleri serbest tüketici kapsamına sokma kararını değerlendirirken, kararın elektrikte tam rekabetçi bir piyasa oluşumu için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Elektrik ticaretinde özel sektöre önemli görevler düştüğünü vurgulayan Özozan, "Özel sektör oyuncuları olarak bizlerin, halka en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla verebilmek için, istihdam politikalarımızdan, iş yapış biçimimize ve yapılanmamıza pek çok alanda iyileşmeye ve yenilenmeye gitmemiz gerekiyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir